SKANDAL U POŽAREVAČKOJ BOLNICI: Doktor pokušao da siluje pacijentkinju

Pacijentkinja internog odeljenja Opšte bolnice u Požarevcu optužila je doktora B. J., gastroenterologa, da je pokušao seksualno da je iskoristi tokom pregleda.

bolnica-pozarevac

Doktor je odmah udaljen sa posla, a intervenisala je i policija. Slučaj je predat tužilaštvu, a menadžment požarevačke bolnice alarmirao je sve nadležne u zdravstvu.

Sve se desilo u ponedeljak uveče kada je lekar B. J. pozvao pacijentkinju koja je ležala na internističkom odeljenju u svoj kabinet i rekao joj da se skine kako bi joj opipao limfne čvorove.

– U pitanju je devojka stara 25 godina, koja već nekoliko dana leži na tom odeljenju. Taj pregled niko u bolnici nije tražio od tog lekara. Bez obzira na to, ona je poslušala doktora i došla u kabinet. Odmah joj je rekao da se skine i ona je to učinila. Onda je počeo pregled limfnih čvorova. Počeo je da je dodiruje po telu, a ona je to shvatila kao pokušaj da je seksulano iskoristi. Kada je izašla iz kabineta, otišla je u svoju sobu i odmah pozvala roditelje, rekavši im šta se upravo desilo. Njen otac je istog časa pozvao policiju, koja je odmah došla. Policajci su uzeli izjave od pacijentkinje i doktora i napravili zapisnik. To su prosledili tužilaštvu, koje bi trebalo da reaguje – navodi izvor.

Prema njegovim rečima, ceo događaj uznemirio je sve zaposlene, ali i ostale pacijente.

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu, potvrdio je da je doktor B. J. prijavljen policiji u ponedeljak uveče zbog toga što je pacijentkinja shvatila njegov pregled kao prekoračenje lekarskih ovlašćenja.

– Doktor od tada ne radi. Udaljili smo ga iz bolnice tako što smo ga poslali na godišnji odmor. Istog časa preduzeli smo sve što je u našoj nadležnosti da se ispitaju sve činjenice u vezi sa tim događajem. Policija je uzela izjave od doktora i pacijentkinje i slučaj predala tužilaštvu.

Mi smo sa njima svakodnevno u kontaktu i čekamo njihov potez da bismo znali kako da reagujemo.

Istovremeno, obavestili smo Ministarstvo zdravlja, zdravstvenu inspekciju i dok se ne završi potrebna procedura, ne mogu da karakterišem način na koji je doktor dodirivao pacijentkinju. Ona je tvrdila da je doktor prekoračio svoja ovlašćenja tokom pregleda, dok je on tvrdio da je obavio rutinski pregled. Na nadležnim organima je da otkriju sve činjenice – naveo je dr Nikolić.

POLICIJA: ISTRAGA U TOKU!

Kako kažu u požarevačkoj polici, roditelji pacijentkinje pozvali su policiju u ponedeljak zbog doktora B. J.

– Mi smo otišli u bolnicu. Uzeli smo izjave od pacijentkinje i doktora. Nismo karakterisali delo u smislu da li je bio pokušaj silovanja ili seksualnog iskorišćavanja, već smo sve to predali tužilaštvu. Na njima je da utvrde šta se tamo desilo – kažu u policiji.

TPKNEWS/Alo!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker