OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB: Da li korona zatvara granice za srpske gastarbajtere?

Kako se bliže novogodišnji i božićni praznici, kada se tradicionalno najveći broj naših građana vraća u Srbiju iz inostranstva, a zbog nestabilne situacije sa virusom korona pitaju se da li će uspeti praznike da proslave s porodicom.

Foto: Tanjug

Pošto Krizni štab ni Ministarstvo zdravlja još nisu doneli preporuke u vezi s ovom temom, kako stvari sada stoje, naši građani će moći normalno, uz prijavu, da uđu u Srbiju i praznike provedu uz porodicu. Ovo je za „Blic“ potvrdila i članica Kriznog štaba i direktorka Instituta za javno zdravlje „Batut“ dr Verica Jovanović.

Ona kaže da je još rano da se razmatra uvođenje novih mera na granicama Srbije uoči novogodišnjih praznika.

„Suviše je daleko Nova godina da bi se procenjivala epidemiološka situacija i mere koje bi mogle biti donete u tom trenutku. Ono što je sigurno, naši građani će moći da uđu u zemlju, kao što je do sada i bio slučaj“, napominje dr Jovanović.

Dodaje da bi eventualna mera za ulazak u Srbiju mogao da bude obavezan negativan PCR test, ali da se o tome još nije razgovaralo.

„Mi i dalje imamo meru zdravstvenog nadzora za putnike koji ulaze u zemlju i sigurno je da će to morati da ostane i u narednom periodu. Dakle, svi moraju da se registruju na ulazu u zemlju, odakle se upućuju ka kovid ambulantama i prati se njihovo zdravstveno stanje 14 dana, koliko je propisano“, kaže dr Jovanović.

(Tpknews.com/Blic)

Jedan komentar

  1. Državljanin Republike Srbije ima pravo da se slobodno kreće i nastanjuje u Republici Srbiji, da je napusti i DA SE U NJU VRATI. (Ustav Republike Srbije, čl. 39, st. 1.) ; Državljanin Republike Srbije ne može biti proteran. (Ustav Republike Srbije, čl. 38, st. 2.)

    Niko, i ni pod kakvim uslovima ne može da uskrati ova Ustavom zagarantovana prava građanima Republike Srbije, a ponajmanje tzv. “Krizni štab”. Svaka rasprava na ovu temu je bespredmetna.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker