LEZBEJKA PRETI RADNICIMA POŠE! Poštarima stiglo obaveštenje da su državni neprijatelji!

Radnicima “Pošte Srbije” koji već nedeljama štrajkuju, a koji su juče organizovali protest ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, obavešteni su da će Vlada Srbije, ukoliko ne okončaju obustavu rada do 22 časa, angažovati “institucije koje se bave državnom bezbednošću”.

Foto: Ilustracija/ATAImages

Radnici Pošte nezvanično su obavešteni da Vlada planira da angažuje institucije koje se bave državnom bezbednošću, ukoliko ne obustave štrajk, kaže Stefan Mitrović, jedan od štrajkača.

– Pošta je dala ultimatum – ili ćemo obustaviti štrajk do 22 časa, ili će oni angažovati, kako je rekla premijerka Ana Brnabić, “institucije koje se bave državnom bezbednošću”. Kakve veze imaju državna bezbednost i štrajk radnika ne znamo, niti nas zanima. Nas 200, koliko nas je bilo na protestu u Zemunu, jednoglasno smo odlučili da ne odustajemo, a ni kolege iz Novog Sada i Zrenjanina – kaže Mitrović za Nova.rs.

On ovaj ultimatum vidi kao vid zastrašivanja. Takođe, naglašava da je problematično i to što nisu dobili zvanično saopštenje, već su informaciju dobili od novinara.

– Mi od štrajka nismo odustali. Najnovija informacija je da idemo dalje u obustavu. Dobili smo informaciju da je Vlada odlučila da nam da samo 10 odsto plus 10 odsto u januaru, što sledi svim javnim preduzećima u Novoj godini. Odbili smo taj zahtev, a stiglo je i obaveštenje da smo na neki način državni neprijatelji, a mi smo radnici koji se isključivo bave borbom za veće plate – kaže radnik Popadić.

Prema njegovim rečima, poslovodstvo sprema spiskove ko će od radnika danas ujutru da radi, a ko neće, i preti se raznim vidovima supsenzije i otkazima.

– Čuli smo se sa kolegama iz Novog Sada. Oni nisu pristali na ovo što nam se nudi. Mi se ovde dogovorili da ne pristajemo na ove uslove i idemo do kraja. Sramota je da se Vlada ovako ponaša prema zaposlenima u Pošti koji samo obavljaju svoj posao. Ovde nema politike. Isključivo se radi o borbi za prazne stomake. Ukoliko Vlada ne može da poveća toliko koliko mi tražimo, to je sramota – dodao je.

Podsetimo, radnici Pošte koji su juče protestovali ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu rekli su da Vlada nije prihvatila njihov zahtev i da im je dat rok da do 22 sata prekinu obustavu rada.

Takođe, iako Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti okončana potpisivanjem sporazuma sa sindikatima, poštari koji štrajkuju od 24. oktobra tvrde suprotno. Oni kažu da predstavnici tih sindikata nikada nisu štrajkovali, te ne pristaju na ono što su oni potpisali. Ostaju pri tome da će štrajkovati dokle god se ne ispune njihovi zahtevi, od koji je glavni povećanje zarade od minimum 30 odsto.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker