RASKRINKANA LOPOVSKA DRUŽINA: Preko požarevačke firme, oprali skoro 300 hiljade evra!

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su 16 osoba, vlasnika i odgovornih lica više preduzeća sa teritorije Niša, Beograda i Babušinca kod Požarevca, dok se za tri osobe traga.

Foto: Shutter

Policija je uhapsila B.M. (39), odgovorno lice preduzeća „Nir“ DOO Beograd kao i A.P.R. (52) i A.M. (37) bivša odgovorna lice ove firme, V.M. (28) i D.M. (58), odgovorna lice preduzeća „Stig inženjering“ DOO Bubušinac,, Grad Požarevac, kao i R.P. (55) i D.S. (34) odgovorna lica firme „Tekon- tehnokonsalting“ DOO Beograd, M.J. (59) i J.M. (50) odgovorna lica firme „Gramper“.

Takođe, policija je uhapsila D. M. (55) i V.N. (54), odgovorna lica preduzetničke radnje „Alegra“ Niš, N.M. (43) bivše odgovorno lice firme „Euro kran“ DOO Niš, D.K. (27) bivše odgovorno lice firme „Haklberi“ DOO Niš, G.K. (52) odgovorno lice firme „Raw – rent a workers“, kao i Z. M. (50) i M. N. (42).

Sumnja se da su B.M., A.P.R., R.P., D.S., J.M., M.J. izvršili zloupotrebu položaja odgovornog lica, kao i krivično delo pranje novca Z.M., M.N., D.M., V.M., D.M., D.K., N.M., B.M., A.P.R, A.M., G.K., i N.V. tako što su od 2018. do sredine 2020. godine na osnovu fiktivno sačinjene dokumentacije preneli 39.000.000 dinara sa računa firmi „Gramper“ i „Stig inženjering“ na račune firmi „Euro kran“, „Alegra“ i „Nir“.

Potom su, kako se sumnja, znajući da novac potiče od kriminalne delatnosti, putem fiktivne dokumentacije sa računa pravnih lica firmi „Euro kran“, „Red raud“ i „Haklberi“, „Alegra“ , „Raw – rent a workers“, „Renco&chic group“, „Workstore“, „Monolith Innovation“ i „Dark car“ prenosili novac na tekući račun muškarca za kojim policija intenzivno traga, koji je deo novca vraćao „Stig inženjeringu“, a deo zadržavao za sebe.

Kako se sumnja, odgovorna lica firmi „Tekon – tehnokonsalting“, uz pomaganje odgovornih lica firmi „Gramper“ i „Nir“ oštetili su budžet Republike Srbije za 11.213.125 dinara i zbog toga im se stavlja na teret da su izvršili i krivično delo poreska utaja.

Pretresom lokacija gde su boravili osumnjičeni, privremeno je oduzeto 11.400 evra i 1.900.000 dinara, za koje se sumnja da potiču od krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker