KUČEVO: Nastavljena sanacija mostova na Peku i njegovim pritokama

Na teritoriji opštine Kučevo ove jeseni, u okviru projekta „Obnovimo Srbiju“ izgrađena su tri nova mosta na manjim vodotokovima.

most

Tako, sada, novi mostovi povezuju obale na Gložanskoj i Bukovskoj reci i na rečici Dajša. Sredstva za njihovu izgradnju potiču iz fondova Evropske unije. Međutim i lokalna samouprava, u okviru svojih mogućnosti, čini napore u istom pravcu.

Tako je u toku rekonstrukcija postojećih mostova na više lokacija u opštini. Na Peku, na mostu koji se nalazi u ataru sela Srpce i Mišljenovac, a koji sem njih koriste i meštani Zelenika, Vukovića i Mustapića, izvršena je sanacija drvenih talpi na metalnoj konstrukciji. Ovo je samo trenutno rešenje jer se planira da idućeg proleća bude izgrađena armirano-betonska ploča.

Traje i sanacija jednog mosta na Brodičkoj reci u ataru naselja Brodica (vrednost radova je oko 150 000 dinara, a delom u investiciji učestvuju i meštani) dok je u naselju Duboka, u zaseoku Zabare, u toku zamena postojeće drvene konstrukcije, armirano betonskom pločom.

Vrednost ovih radova je oko 350 000 dinara. Investitor je lokalna samouprava preko JP Direkcije za izgradnju.

TPKNEWS/RTV Zvižd

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker