NAPREDNJAČKA (NE)STRUKA: Požarevac, Petrovac na Mlavi i Malo Crniće ostali bez državnih sredstava!

Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je rešenja kojima se odobrava i odbija finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća koji sprovode jedinice lokalne samouprave.

Foto: Ilustracija

Kako se navodi u rešenju Ministarstva rudarstva i energetike, Požarevac, Petrovac na Mlavi i Malo Crniće odbijeni su zbog neurednosti prijave.

Od ukupno 88 lokalnih samouprava, 18 prijava bilo je neuredno. Finansiranje programa energetske sanacije je odobreno opštini Žabari, u iznosu od 3 miliona dinara, dok je opštini Žagubica odobren iznos od million dinara.

Grad Požarevac i opštine Petrovac na Mlavi i Malo Crniće, kako se navodi u rešenju Ministarstva rudarstva i energetike, odbijeni su jer nisu podneli izvod iz budžeta JLS za tekuću fiskalnu godinu sa opredeljenim sredstvima za sufinansiranje mera energetske efikasnosti.

Kada se na kraju sve sabere i oduzme, građani Požarevca i opština Petrovac na Mlavi i Malo Crniće su ove godine, zbog (ne)stručnosti naprednjačke struke, uskraćeni ne samo za obnovu fasada, već i za mogućnost da uz subvencije novu zimu sačekaju sa novim prozorima i izolacijom, ali i zamenjenim ložištima.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker