GOLUBAČKI NAPREDNJACI DOKAZALI: Predsednik opštine, Nebojša Mijović, falsifikovao dokument Agencije za borbu protiv korupcije

Opštinski odbor SNS Golubac pre 10 dana izneo je, kako su naveli, zvaničan dokument Agencije za borbu protiv korupcije na njihovoj FB stranicu pred građane, kako bi dokazali da njihov predsednik opštine, Nebojša Mijović, poštuje zakon i institucije republike Srbije.

Naime, u rešenju agencije za borbu protiv korupcije koje su golubački naprednjaci okačili na svojoj FB starnici doslovce piše da se dr. Mijović Nebojši dozvoljava dopunski rad u privatnoj praksi, nakon isteka radnog vremena u opštini. Što znači, posle 15:00 časova.

Međutim, ovo rešenje koje su golubački naprednjaci izneli, zanimljivo je zbog činjenice da se predsednik opštine Golubac, dr. Nebojša Mijović, agenciji obratio tek Novembra 2018. godine, a vlast vrši od oktobra 2014. godine. Ovaj bitan podatak govori sasvim jasno, da je sve u međuvremenu bilo suprotno zakonu i da rešenje po kome je prošle godine dokazan sukob interesa predsedniku dr. Mijoviću, potpuno ispravno.

Kada smo detaljno pogledali izneto rešenje, shvatili smo da je ono u stvari falsifikovano. Kao dokazi za to, u gornjem desnom delu rešenja, jasno se vidi da je predmet iz 2014. godine. Posle toga, možemo da vidimo i godinu kada je doneto rešenje, a to je 12. decembar 2018. godine. U dnu, sa desne strane, vidi se pečat Agencije za borbu protiv korupcije, i potpis direktora Tatijane Babić.

Međutim, Tatijana Babić je 2016. godine, podnela ostavku na mestu direktora Agencije za borbu protiv korupcije, a na njeno mesto je u januaru 2018. godine, postavljen novi direktor, Dragan Sikimić. Dakle, kako je moguće da Tatijana Babić, koja je sa funkcije direktora Agencije za borbu protiv korupcije otišla 2016. godine, potpiše rešenje koje je doneto 12. decembra 2018. godine?

Naime, ovo rešenje koje su golubački naprednjaci objavili, i oko koga se nepismeni rukovodioci pokrvili da objasne nemoguće, dokazuje samo da su svi oni svesno, zajedno sa predsednikom opštine, Nebojšom Mijovićem, načinili krivično delo Falsifikovanje isprave iz Člana 355 Krivičnog zakonodavstva Republike Srbije, koje glasi:

Pečat i potpis direktora Dragana Sikimića

(1) Ko napravi lažnu ili preinači pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno u pogledu javne isprave, testamenta, menice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

(3) Za pokušaj dela iz stava 1. ovog člana kazniće se.

Sada ostaje sve na nadležnima, da nakon svih ovih iznetih dokaza, pokrenu istragu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker