Održano Državno prvenstvo u ciklokrosu na Srebrnom Jezeru (FOTO)

U nedelju, 22. januara, na Srebrnom jezeru održano je Prvenstvo Srbije u ciklokrosu, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište.

Mnogobrojni simpatizeri ovog sporta okupli su se u 11 časova da na startu pozdrave mlade bicikliste kojima nije smetalo snežno jutro ni klizav teren. Hrabro, brzo i vešto su prelazili prepreke uz bodrenje i navijanje trenera i klupskih drugova. Kako je takmičenje odmicalo, sunce je obradovalo učesnike i publiku, dok su organizatori za posetioce pripremili vruć čaj i kuvano vino.

Najzanimljiviji deo svake trke svakako je bila završnica, a poslednji krug svake trke označilo je zvono koje je ujedno posmatrače duž staze pozivalo da krenu ka cilju i pozdrave pobednika trke. Organizatori su ocenili da je takmičenje proteklo u najboljem redu, a da staze koje se nalaze na Srebrnom jezeru imaju idealne uslove za takmičenja ovog tipa.

Podsetimo samo da se opština Veliko Gradište nalazi na trasama  EuroVelo 6 i EuroVelo 13 (biciklističke evropske trase) i da ovim putem oko  kroz našu opštinu prođe15.000 biciklista godišnje, a najveći broj njih prenoći na Srebrnom jezeru. Veliko interesovanje biciklista iz celog sveta vlada za Dunav, a iz Velikog Gradišta svoj put nastavljaju kroz Đerdap. Interesantan je i podatak da na jezeru u toku sezone bicikle možete iznajmiti na više mesta, a svaki drugi stanovnik, bar rekreativno, voli da vozi svoj bicikl, tako da ne čudi podatak što Biciklistički savez Srbije planira da baš na ovom mestu organizuje još mnoga takmičenja.

Trka se vozila na kružnoj stazi kombinovane konfiguracije (asfaltnog dela, zemljanog puta i veštačkih prepreka). Pravo učešća imali su svi registrovani takmičari sa licencom za 2017. godinu, a trke su održane u više kategorija.

REZULTATI

MLAĐI KADETI: 1. Milan Vukajlović (Radnički Kg), 2. Predrag Tomić (Jednota Šid), 3. Bojan Dobrić (Jednota Šid)
MLAĐE KADETKINJE: 1. Sara Janković (Radnički Kg), 2. Bojana Vujasinović (S tim Sombor), 3. Vanja Milić (Avalski Soko)
KADETI: 1. Admir Kolašinac (Trnava Novi Pazar), 2. Nermin Ćatović (Trnava Novi Pazar), 3. Lazar Selečanin (Metalac Kvik Kraljevo)
KADETKINJE: 1. Emilija Đačanin (Jednota Šid), 2. Marija Tancik (Jednota Šid) 3. Jovana Radovanović (Jednota Šid)
JUNIORI: 1. Dušan Veselinović (Partizan Bg), 2. Dušan Kostović (Radnički Kg), 3. Veljko Stojnić (S tim Sombor)
JUNIORKE: 1. Ivana Vilim (S tim Sombor), 2. Jovana Jovanović (Jednota Šid)
MLAĐI SENIORI: 1. Aleksandar Roman (Partizan), 2. Nikola Gvozdenović
(Radnički Kg), 3. Andrej Galović (Partizan Bg)
SENIORI: 1. Aleksandar Roman (Partizan Bg), 2. Srećko Đolić (Metalac Kraljevo), 3. Nikola Kozoderović (Radnički Kg)
SENIORKE: 1. Jana Jolović (Ciklomanija Kg), 2. Maja Savić (Dubl Novi Sad), 3. Maja Todorović (Neo Invikta bajk Novi Sad)

TPKNEWS/TOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker