Potpisan sporazum o priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Srbije i Italije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ambasador Republike Italije u Srbiji Luka Gori potpisali su danas Sporazum o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola između Vlade Srbije i Vlade Italije.

Foto: MUP/Ustupljena fotografija

Sporazum je potpisan u okviru Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije i od izuzetnog je značaja za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Italiji, a kojima je posedovanje važeće vozačke dozvole neophodno za obavljanje svakodnevnih životnih i poslovnih aktivnosti.

Takođe, zaključivanje Sporazuma omogućiće da srpski državljani koji imaju prebivalište u Italiji zamene važeću srpsku vozačku dozvolu (koja nije privremenog karaktera) za italijansku vozačku dozvolu, bez polaganja dodatnih teorijskih ili praktičnih ispita u Italiji, čime se takođe oslobađaju i troškova polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita.

Podsećamo, Srbija i Italija su već imale zaključen Sporazum o međusobnom priznavanju zamene vozačkih dozvola, koji je stupio na snagu 8.4.2013. godine, a prestao da važi 8.4.2018. godine, a nakon toga pregovori oko novog teksta Sporazuma su se kontinuirano sprovodili i na inicijativu MUP-a Srbije su započeti i pre isteka važenja prethodnog Sporazuma.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker