UBISTVO POŽAREVLJANKE MOGAO DA BUDE SPREČEN: Prijavila sina za maltretiranje, policija ga pustila posle saslušanja, a on je zadavio!

Posle ubistva Požarevljanke Gordane Nikolić (64), za čiju se smrt sumnjiči Saša Nikolić. Majka ga više puta prijavljivala zbog nasilja u porodici. Posle napada usledila prijava, ali mu nije određeno zadržavanje.

ubistvo-pozarevac

Gordana Nikolić (64) iz Požarevca, koju je sin Saša (41) pretukao i zadavio 7. oktobra, nekoliko dana pre toga podnela je prijavu zbog njegovog maltretiranja. Međutim, on je tada samo saslušan, nije mu određen pritvor, i zbog toga se odmah našao na slobodi. Nakon počinjenog zločina, on je u njihovoj kući, u Starine Novaka broj 41, podmetnuo požar. Kada su vatrogasci došli na intervenciju, zatekli su Gordanino beživotno telo, pa se sumnjalo da se ugušila u dimu. Međutim, obdukcija je pokazala da se ovde radilo o zločinu, a ne o trovanju ugljen-monoksidom.

Obducenti Opšte bolnice u Požarevcu utvrdili su da u Gordaninim plućima nije bilo dima, što znači da je preminula pre požara. Takođe, uočeni su tragovi povreda, koji su ukazali da se radi o nasilnoj smrti.

– Utvrđeno je da je osumnjičeni, nakon svađe, majci zadao više udaraca po glavi i telu, a zatim je stezao po vratu. Žena je od posledica gušenja preminula. Sumnja se da je on potom podmetnuo požar u kući kako bi prikrio krivično delo – izjavila je Jasmina Tišma, portparol Policijske uprave Požarevac.

Prema nezvaničnim informacijama, istražni organi odmah su posumnjali na Sašu, jer ga je majka više puta prijavljivala zbog nasilja u porodici. Međutim, tek kasnije su pribavljeni dokazi koji su ukazivali na njega, a pao je i na poligrafskom ispitivanju.

Gordanina smrt bila je sumnjiva i njenim komšijama, koje su, kako kažu, često čule svađe između njih dvoje, jer je Saša bio “nasilan i problematičan”. Kažu da je odležao i u zatvoru, iz koga je izašao pre nekoliko meseci. Bio je osuđen zbog krađa i nasilničkog ponašanja.

– Žao nam je Gordane, bila je dobra i vredna žena, penzionisala se radeći u “Bambiju”. Dobar i vredan bio je i njen muž, koji je poginuo pre nekoliko godina kad je pao sa krova njihove kuće – kažu komšije.

U kući Nikolića u utorak pre podne, dan nakon Sašinog hapšenja, nismo zatekli nikog. Na ulaznim vratima i na stubu ispred kapije bile su istaknute Gordanine umrlice.

ZAPREĆENO 15 GODINA ZATVORA

Nakon hapšenja, u ponedeljak oko 16 sati, osumnjičenom Saši Nikoliću određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati. On je dan kasnije predat Višem javnom tužilaštvu, gde mu predstoji saslušanje i određivanje pritvora. Za krivično delo ubistvo, za koje se on tereti, zakonom je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

TPKNEWS/Novosti

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker