NOVO UPOZORENJE: "Italiju će pogodi novi razorni zemljotres, jačine i do 7,5 stepeni po Rihterovoj skali"! (VIDEO)

Italijanski sizmolog Giampaolo Giuliani, upozorio je na novi mogući razorni zemljotres u centralnoj Italiji, jačine i do 7,5 stepeni po Rihterovoj skali!

Screenshot/YouTube

Giuliani je 2009 godine upozorio na zemljotres koji je pogodio Aquilu.

Sizmolog Giampaolo Giuliani, već danima poziva Italijane koji žive u krugu od 150 kvadratnih kilometara blizu malog grada Norča, da se na određeno vreme presele na sigurnijim lokacijama, jer postoji opasnost od novog mogućeg razornog zemljotresa, jačine i do 7,5 stepeni po Rihterovoj skali!

U ovim oblastima u Italiji koje je u nedelju pogodio novi zemljotres jačine 6.5 stepeni po Rihterovoj skali, tlo je pomereno za 70 centimetara, saopštili su italijanski naučnici, javlja AFP.

Satelitskim snimcima je utvrđeno da je potres koji je u nedelju uzdrmao Italiju deformisao površinu veću od 130 kvadratnih kilometara, navodi se u saopštenju italijanskog Nacionalnog istraživačkog centra.

Tlo je najviše pomereno u regionu Kastelučo, u blizini malog grada Norča, koji se nalazi samo šest kilometara od epicentra, stoji u saopštenju.

U tom regionu je tlo pomereno u stranu ili je utonulo za 70 centimetara, navodi francuska agencija.

Zemljotres registrovan u nedelju bio je najnoviji u nizu seizmičkih potresa koji su pogodili središnju Italiju ove godine, a posle njega je usledilo oko 1.100 naknadnih potresa, uključujući 19 sa magnitudom između četiri i pet stepeni i 240 čija je jačina bila između tri i četiri stepena, saopštio je Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju.

Najsnažniji naknadni potres zabeležen je juče nešto pre 08.00 sati, a jačina mu je bila 4.8 stepena po Rihterovoj skali, navodi francuska agencija.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker