FILMSKA POTERA KOD VELIKOG GRADIŠTA: Sirakovčanin pijan džipom bežao od policije, ona zapucala za njim!

U petak u večernjim časovima na magistralnom putu Požarevac-Veliko Gradište u mestu Sirakovo saobraćaćajna policija pokušala je da zaustavi džip „Frontera“ sa italijanskim tablicama, kojim je upravljao Saša Stanimirović(40) iz Sirakova.

Foto: Promo

Na pokušaj zaustavljana vozač džipa samo je dodao gas i nastavio da beži magistralom, potvrđrno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Policija se, uključivši sirene, odmah dala u poteru za njim. U jednom trenutku, saznajemo iz istrage, policijski automobil zaobišao je džip preprečivši mu put. Vozač džipa je savladao prepreku tako što je skrenuvši sa puta u blatnjave njive, nastavio da beži. Policajci su krenuli za njim. U jednom trenutku džip se u blatu zaglavio nasred njive. Videvši da mu se približava policija vozač je izašao iz džipa i nastavio da pešice beži ne obaziraću se na naredbu policije da stane i preda se. Pošto se nije povinovao naredbi da se preda policija je, kao znak upozorenja, zapucala za njim. Tek nakon pucnjave odbegli vozač je stao i predao se, priča naš izvor.

Alkotestom utvrđeno je da je Saša S. Imao 1,5 promila alkohola u krvi, te je odmah upućen na 12-časovno trežnjenje. Proverom utvrđeno je da su na džipu bile lažne talijanske tablice. Zbog toga je nakon trežnjenja pritvoren i određeno mu policijsko zadržavanje u trajanju od 48 časova. Nakon isteka zadržavanja uz krivičnu prijavu zbog ometanja službenog lica u vršenju dužnosti i falsifikovanja službene isprave predat je nadležnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, gde je uz prisustvo branioca po sopstvenom izboru saslušan. Tužilac mu je ponudio da ako prizna krivicu napravi sporazum sa njim u zamenu za blažu kaznu. Saša S. je uz dogovor sa svojim braniocem prihvatio Sporazum, kojim je kažnjen sa šest meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

Kako smo saznali osuđeni vozač je u tužilaštvu rekao da nije hteo da stane kada ga je policija zaustavljala zbog toga što se uplašio jer je popio malo više i što je na svoj džip, koji je inače regularan, ali trenutno nije bio registrovan stavio lažne italijanske tablice, koje je kući imao sa nekog starog vozila koje je ranije uvezao iz Italije, kako bi se vozio do kafane u selu.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker