POLICIJU POMEŠAO SA TERORISTIMA: “Kobre” hapsile Srbina u Austriji zbog iznude, on mislio da je teroristički napad!

Srbin (29), koji je uhapšen zbog sumnje da je od februara do novembra 2022. godine iznuđivao novac od nekoliko osoba i pretio im smrću, dao je iskaz na suđenju u Okružnom sudu i Kornojburgu, u Austriji.

Foto: Screenshot/ Youtube

Kako prenose lokalni mediji, Srbin je najpre 8. februara prošle godine u jednoj šumi u Slovačkoj pretio poznaniku da će da ga pretuče ako mu sutradan ne preda 2.000 evra.

– Žrtva je, uplašena za svoj život, pristala i sutradan, 9. februara, Srbinu dala novac koji je tražio – navodi izvor tamošnjih medija.

Druga iznuda dogodila se u maju iste godine.

– Pokušao je da uceni vlasnika psa, tražeći mu 5.000 evra – dodaje sagovornik austrijskih medija.

Treći slučaj odigrao se u novembru, kada je Srbin jednoj osobi pretio smrću, rekavši joj: “Daj 30.000 evra ili metak u glavu”.

Tek tada je podneta prijava policiji, koja je Srbina, inače zaposlenog u firmi za proizvodnju oružja, uhapsila na radnom mestu.

– Elitna austrijska jedinica “Kobre” došla je da osumnjičenom stavi lisice, ali je on pružao žestok otpor. Čak je jednog pripadnika policije teško povredio – navodi izvor.

Inače, Srbin je na suđenju izjavio da je policiju pomešao sa teroristima i da je mislio da je reč o terorističkom napadu.

Astrid Bagner, njegov branilac, izjavila je da je on tada bio nervozan i da se kaje zbog svega.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker