MANGUPI IZ VLASTITIH REDOVA: Dok požarevačka deponija gori, direktor komunalnog i gradonačelnik češljaju j…

Svake godine požarevljani slušaju obećanja lokalne vlasti da će konačno rešiti pitanje nelegalne gradske deponije, ali, ni posle decenije praznih obećanja ovo goruće pitanje koje se tiče zdravlja svih građana nije rešeno.

Nelegalna požarevačka gradska deponija gori mesečno bar dva puta. Jasno je da SNS na čelu ni sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem nema znanja i volje da se upusti u rešavanje ovog za građane izuzetno važnog pitanja. Ali, to očigledno ne smeta da na čelo JKP “Komunalne službe” Požarevac ponovo postave za vd direktora – eksperta za pitanja rešavanja komunalnog otpada Marka Marjanovića za vreme čijeg prethodnog mandata je gradska deponija gorela kao novogodišnja rasveta.

Upravljanje JKP “Komunalne službe” svodi se na amaterizam koji nanosi štetu ne samo javnom preduzeću već i građanima, koji zbog čestih i velikih požara udišu dioksine i furane ali i druge otrove koji su štetni za zdravlje. Prilikom požara izgoreo je bager koji košta više desetina miliona dinara, te da se ubrzano troši budžet ovog javnog preduzeća koji će kao i sva druga pod rukovodstvom SNS biti dovedena na rub propasti.

Prema dostupnim informacijama o biografiji direktora Marjanovića, može se zaključiti da on ne ispunjava uslove za obavljanje ove funkcije, jer je visoko obrazovanje stekao na privatnom fakultetu 2019. godine i da se ranije nije bavio poslovima upravljanja otpadom već je u JKP “Vodovod” radio kao referent na komercijalnim poslovima, pa je neverovatno da neko sa ovakvom biografijom može da upravlja bilo kojim javnim preduzećem.

Uništavanje svih javnih preduzeća u gradu Požarevcu zarad njihove buduće privatizacije je strateški cilj, a sva obećanja koja je SNS dao građanima su šarena laža za lakoverne i naivne. Da nije tako na čelo ovog preduzeća bi bio postavljen neko ko se razume u problematiku komunalnog otpada, neko ko ima znanja, snage i volje da rešava pitanja od izuzetne važnosti za sve građane.

Kostolačka deponija je takođe ružna slika ove male opštine i veliki problem za sve građane, nesposobna vlast na čelu sa Serdžom Krstanoskim, ne može da reši osnovne probleme svojih meštana. Dom zdravlja je devastiran, raskopane ulice, put pored deponije ka Starom Kostolcu je potpuno uništen i svakodnevno pravi ogromnu štetu sugrađanima koji prolaze svojim kolima tim putem, uklanjanje kostolačkog mosta traje još od 2018. godine, i evo već četiri godine on predstavlja jedno ruglo u Kostolcu.

Čelnici opštinske uprave dodelili su posao firmi Imetak d. o.o. koja se bavi trgovinom ribe i mekušaca. Veruje se da ista interesna grupa je umešana u vezi nadvožnjaka, a i 2019. godine kada su netragom nestale cevi vredne više miliona dinara koje su se nalazile na teritoriji opštine Kostolac. I još uvek se ne zna po čijem naređenju su odvežene cevi vredne više miliona.

Neka određena lica su bila da daju izjave istražnim organima po pitanju nadvožnjaka i cevi, ali izgleda da je sve zataškano. Po onoj paroli kradite samo nam skupljajte sigurne glasove da pobedimo i da možemo svi i dalje da pljačkamo državu. Kostolcem vladaju, pojedini članovi veća i tajkuni koji grade po opštini i idu sa gradonačelnikom grada Požarevca na večerinke, dok predsednik opštine Serdžo Krstanoski izigrava prisutnog građanina.

Poslednjih godinu dana Saša Pavlović sa još jednim članom gradskog veća ove male opštine su preko famoznog SNS spiska za zapošljavanje, a bez znanja koordinatora Luke Petrovića i vrha požarevačkih naprednjaka, zaposlili ispod žita mnoge ljude koji nisu bili aktivni kao članovi i koji su iz drugih partija, a uz to su iskoristili prostor da zaposle celu svoju familiju i rođake na državne jasle.

(Tpknews.com/Inasjder Mile Sova)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Marko M. je pedigrirana lopuza, to znaju malo stariji žitelji grada. On se inace javno hvali da je pod direktnom zaštitom Luke P. i da mu niko nista ne moze. Tekst je dodirnuo dosta istinitih tema, a centralna je ekonomski slom Komunalnih sluzbi koje su godinama bile uspesno preduzece. Jovic je ostavio 200 miliona orocenih para, a ovaj šibicar je vec pola ispumpao. Kada policija bude češljala nabavke Marjanovica, imace sta da vidi, a bilo bi interesantno da pročešljaju novostečenu imovinu, privatnu firmu i tako to…

  2. Slažem se u potpunosti sa autorom teksta. Svim Požarevljanima je jasno da mafija kontroliše vlast u Požarevcu. Ni pod tačkom razno niko nije očekivao da će Pavlović biti gradonačelnik. Čime je on to zaslužio? Pored toliko pametnih i školovanih ljudi u Požarevcu i Kostolcu, najvažnije funkcije u gradu zauzimaju nepismeni samo zato što su članovi SNS. Stvarno ali stvarno treba da prekinemo ovu agoniju i zauvek rasčistimo sa naprednjacima koji nam uništavaju grad

  3. Kostolačka deponija je ujedno i pozarevacka trenutno. Svi koji rade u epsu,staju usput i bacaju đubre na deponiju u Kostolcu(jer usput im je,stanu kolima,pljusnu 2,3 dzaka iz gepeka i cao). A o kamionima koji iz Pozarevca dovoze đubre,tj dovozili su dok su mogli da pridju,jer sad ne mogu od ovih sto bacaju iz gepeku,neću ni da pričam. Ukratko,đubre nije jedini ali jeste jedan od najvećih problema,ali prvo treba da se krene od đubreta u opštinama a ne od deponija.

  4. Prvi korak ka tome je da na izborima glasamo protiv Vučića jer je on najodgovorniji što u svim opštinama Braničevskog okruga vlada mafija.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker