BITKA JE POČELA: Kučevački naprednjaci udarili jedni na druge!

Poznato nam je da inspekcija zatvara lokale i trgovinske radnje zbog neizdavanja fiskalnog računa i to je odavno uobičajena pojava u Srbiji.

Screenshot

Poreska uprava Republike Srbije svakodnevno poziva sve poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti i izdaju fiskalne račune prilikom svake prodaje robe ili usluge i tako izbegnu sankcije, a sve građane da slučajeve neizdavanja fiskalnih računa prijave inspekcijskim službama.

Vlasnik porodičnog restorana, ćevapdžinice iz Rabrova, kome je inspekcija zatvorila poslovni objekat, svoje negodovanje je izrazio na društvenim mrežama, objavljujući fotografiju postavljenu na ulaznim vratima lokala, na kojoj piše.

„Od dana 20.01. radnja neće raditi do 03.02. Razlog zbog prijavljivanja nepoznatog prijatelja za neizdavanje računa putem inspekcijskog nadzora. Radnja neće raditi od 20.01.2022.“

Screenshot

Sve bi ovo prošlo skoro nezapaženo da vlasnik ćevapdžinice nije član Opštinskog veća opštine Kučevo, Bojan Tadić-Ciga. koji je inače zadužen za vanredne situacije. Zbog neizdavanja fiskalnih računa Poreska uprava Republike Srbije je Bojanu Tadiću iz Rabrova zatvorila ćevapdžinicu na 15 dana.

Zanimljivo da je Novica Janošević, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke prvi stao u odbrani saborca Bojana Tadića, koji je učinio prekršaj izbegavanje plaćanja poreza i sa svog Fejsbuk profila uputio mu reči podrške.

“Idioti zavidni, sve će ti oprostiti ali uspeh nikada, čekaće i najmanju grešku da napraviš kako bi lečili svoju sujetu. Jadnici. Drži se Baki, bićeš još jači”, napisao je u komentaru šef kučevačkih naprednjaka.

Screenshot

U obaveštenju koje je istaknuto na vratima ćevapdžinice jasno stoji da je Tadića prijavio neki “prijatelj.” Janošević istog tog Tadićevog “prijatelja” naziva “Idiotom zavidnim.” što je u suprotnosti sa politikom države jer minister finansija svaki dan poziva građane da prijavljuju trgovce koji izbegavaju izdavanje fiskalnih računa. Ono što je normalno za sve građane sveta, za naprednjačke vlastodršce je nenormalno, u podršci Tadiću na Facebook profilu se pridružio i drugi član Opštinskog veća, opštine Kučevo Miroslav Bulutić, koji je napisao.

“Samo opušteno prijatelju ja mislim da ti već znaš ko su ti, sami će se izdati, veću štetu su naneli sebi nego tebi”.

Screenshot

Šta treba da rade privredna društva i građani koji nisu funkcioneri opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kučevo i koji su bili pod udarom raznih državnih institucija, puno puta su dali i zadnji dinar kako bi platili porez jer su im Janošević, Tadić, Bulutić, Rajčić, Mikić, Kecman, Petrović i ostali vlastodržci slali opomene, blokirali račune i predavali njihove predmete javnim izvršiteljima zbog neplaćenog poreza.

Postavlja se realno pitanje, da li je možda Bojan Tadić do tog uspeha koji pominje Janošević, stigao neizdavanjem fiskalnih računa ili nekom drugom mutnom radnjom?

Svakako da je brat Ciga već alarmirao svog brata Acu da mu pomogne u vraćanju na staro, i tražio da se inspekcija pravi kao da i nije donela rešenje, prizna “grešku” i poništi rešenje a možda će se i izvinuti Cigi, jer ipak je Ciga veliki naprednjak kao i njegov brat Aco mada su do juče bili u drugim strankama. Ono što važi za sav narod da plaća poreze, ne važi i za naprednjake. Kad se dugovi nagomilaju, naprednjaci će već pozvati nekog “budžovana” koji će narediti da im se dugovi otpišu uz neku večerinku i pride animir damu.

Narod neka ćuti i plaća jer svojim pasivnošću, ćutanjem i konstantnim zaokruživanjem na glasačkom listiću onih čiji je lažni slogan “Za našu decu” možda nisu bolje ni zaslužili. U stvarnosti žive samo oni i njihova deca. Sada nam ostaje da vidimo da li će brat Aco da pomogne svom bratu Cigi ili je brat Ciga već “pušten niz vodu”. Nama se čini da je i brat Aco u problemima do guše i ne zna šta će i sa svojim problemima a kamoli da rešava tuđe probleme.

Pouzdani podaci o ekonomskim trendovima pokazuju da Srbija zbog raznoraznih Janoševića i Tadića uglavnom zaostaje za normalnim svetom i da beleži rezultate koji su najčešće ispod regionalnog proseka. Zato ne treba da nas čudi što su svi ostali ekonomski daleko ispred nas u svakom pogledu, kako u visini plata, tako i u poštovanju ljudskih i radničkih prava.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

42 Komentari

  1. Ne mogu da verujem koliko je Janošević glup,umesto da osudi svog partijskog za kriminal on mu pruža podršku i to javno. O Srbijo dokle su dogurala sa ovim SNS- ovcama!

  2. Да ли то беше онај локал у Раброву где се пљескавице праве од дивље свиње?

  3. Sramota, velika sramota, predsednik opštinskog odbora partije na vlasti štiti kriminal a pored njega i ostali visoki opštinski funkcioneri, eto posla za inspekciju i policiju.

  4. Evo ovim putem prijavljujem i Nenada Mikića zamenika predsednika opštine Kučevo zbog neizdavanja fiskalnih računa u njegovom kafiću Naša priča u ulici Sveto Save u Kučevu.

    1. Daleko najrašireniji trend u prodavnicama i radnjama u Kučevu je naplaćivanje drugačije cene za kupljenu robu na kasi, od one cene koja je za istu tu robu istaknuta u radnji/prodavnici. Nema tu srama i stida, izvinjenja. Već viđeno klasično potkradanje.
      Da se zna i ovo…pre neko veče svojim očima sam video dve prodavačice kako bukvalno u sopstvene džepove, skrivajući od drugih radnika, trpaju blagajnički višak da ga ne bi delile. Isti taj višak koji se skupi od prekomerno naplaćene robe kao i od nevraćenog kusura.
      Ima li veće sramote od podkradanja sopstvenih sugrađana radi gazdine koristi ili još rizičnijeg podkradanja samog gazde?
      Šta li im je u glavi, o čemu misle, kao da njih kamere ne snimaju…ajd što ih nije sramota od naroda, da im se oprosti pola na ličnu glupost, a druga polovina na nedovoljne plate…ali kad gazde saznaju, ma ima da lete keceljice na sve strane.
      I to traje vec poprilicno dugo.
      Osim toga, da li ste ponekad primetili na računu iz prodavnice ili radnje i po neki artikal koji niste ni kupili ili naplaćenu kesu?
      Na kraju treba odati poštovanje kinezima, oni svu svoju robu poznaju u bobu, označe svaki komad i naplate koliko im se ćefne…ali sve to uglavnom prođe isto, naravno…bez računa. Jer dok je ovaca, biće i vune. Nije trgovina za svakoga. Trgovina dušu nema. Samo interes.
      Verujem da se svako odrekne tog potkradenog dinara, zbog sopstvene sramote i neugodnosti kojoj bi se izložio kad bi ga od trgovca javno zatražio nazad…ili ga je ipak dobrovoljno ostavio lopovu…neka mu se nađe kad ne bude imao. Za lek, razume se.
      Svaka sličnost sa stvarnim događajima je namerna. A prozvani/prozvane će se lako prepoznati, ako iole imaju obraza crvenilom u licu ili izbegavanjem pogleda. Za ostale, ako ih ima, nema pomoći, jer takvi su već medicinski slučajevi.

  5. Konobari u Našoj priči nikada ti ne donose račun. Vlasnik Naše priče je Nenad Mikić zamenik predsednika opstine. Izgleda da je kod naprednjaka to zarazno da ne izdaju račun

  6. Радња Мирослава Булутића је одавно зрела за затварање. Све ради на црно.

  7. Dajte bre Kučevljani skupite hrabrost i već jednom oterajte lopuže tamo gde im je mesto umesto što komentarišete. Non sto kukate na vlast umesto da ih najurite. Preci Vam se u grobovima okreću zbog Vašeg kukavičluka.

  8. Sram te bilo Novice, godinama primaš ogromne plate sa budžeta a sad štitiš one koji pokušavaju da ne plate porez. Pa taj porez ne plaća ga tvoj prijatelj već onaj koji je kupio i pojeo tu pljeskavicu. Tvoj i vaš prijatelj je učinio dva prekršaja, oštetio i državu i tog jadnika što je pojeo tu pljeskavicu.

  9. Ciga je uhvaćen u kriminalnoj radnji i umesto da ćuti on se i ljuti. U svemu mu pomažu njegovi naprednjacko-radikalski drugovi Janoš i Buluta koji isto pljačkaju ovaj jadni narod samo na drugačiji način.

  10. Треба инспекција да се позабави и са Мирославом Булутићем који има аутомеханичарску радњу а откупљује печурке и орахе, продаје шећер и зејтин без фискалног рачуна.

    1. Ne brinite, on mora da ,,posluša,, janoševka jer mu supruga ugovorom ,,nestručna naravno-napredno, radi kod supruge janoša napredne direktorke oš,…bagretinanje na delu,….

  11. Novica Janošević “Grebator” koristi rečnik svog šefa koji je nazvao idiotima one koji su srušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, a ustvari su to bili njegovi ljudi. Eto malog razloga za sumnju, pa Cigo spusti malo loptu pa razmisli ko te je prijavio. Ko su ti idioti?

  12. Jos jedan od dokaza da je vlast u Kucevu kriminalna. Sta tek reci o Aci Karatisti koji je dno dna. Aca je sef te bande secikesa, prevaranata i policijskih pevacica. Nenormalna drzava, nenormalna vlast. Drpisu od gradjana, drpisu od drzave, to moze samo u Srbistanu i nigde vise.

  13. Шта се буни Цига кад никада не издаје рачуне ни у рибарници ни у ћевапџиници. Куповао сам код њега роштиљ и рибу и никад нисам добио рачун. Ако се дружи са оним преварантом из хотела мисли да је фаца. Нема брајко ближи се напредњачкој камарили крај па онда лустрација за све да видимо ко је шта радио и чиме се бавио!

  14. “Bez obzira koliko mi od istine bežali, kukali ili se samoobmanjivali. Jer onaj čovek, kao i narod, koji neće sa istinom da druguje, nikada neće imati sreće, mira, slobode i pravde, a niti i nekog napredka, zdovoljastva i dobrog roda u svojoj kući i državi. E, zato nam tračevi i ta sve glasnija kuknjava naroda i poštenih ljudi, i to po nekim skrivenim čoškovim ili kafanama, o toj nepravdi i zlu, kojeg nam ta pomenuta banda u državi čini, neće zaustaviti našu tragediju i propast. Kao što neće zaustaviti ni poštenu i vrednu, a pametnu mladost, da od zla, nepravde, bede, bezakonja i pomenute zločinačke bande, iz države i naše opustošene kuće, u svet beži. A pošto je sve ovo istina, spasa nam od ovakvih nema”

  15. Lepo ja napisah. Umesto da nešto konkretno urade i oteraju kriminalce Kučevljani kukaju na mreži. Što niste hrabri pa motke u ruke a ne ovako samo da komentarišete.

    1. Sami pomoću sile teško da možemo da se izborimo. Policija, tužilaštvo i sudstvo su u rukama naprednjačke mafije. Samo smena njihovog šefa na vrhu će dovesti i do njihove smene.

    2. Sve mi se više čini da je Azra bot. Pa vama u Golupcu je predsednik opštine stranac a vi ćutite ko mutavi nema vas ni na društvenim mrežama a ni na portalima. Bolje se Azra pokrij ušima i skini nam se više sa grbače.

  16. Ljudi pomozite mi.Ne znam vise sta da radim?Da li da idem kod Nenada Mikica (zamenik preds.opstine)u njegov kafic “Nasa prica” i pijem kafu bez fiskalnog racuna ili kod Ace Karatiste u hotel gde isto popijes kafu i ne dobijes fiskalni racun.Sta ako se obojica naljute pa me cusnu sa posla?Ma ipak je bolje da pijem kafu kod Ace karatiste zvanog Miligorac jer je on i postavio Mikica na mesto zamenika preds.opstine.Kada Milogorac nije u Kucevu onda cu da pijem kafu kod Mikica.

  17. Ciga je clan Opstinskog veca ali i predsednik lovackog udruzenja. Da se ispita da li je kao clan veca dodelio samom sebi neki novac iz budzeta. Ako jeste da se kaze koliko u da mu se zalepi prijava.

    1. Grešite. Ovo je najnazadnija opština, jer najduže se raspada, još od 2004 kada su zli-nebrazovani -nemoralni radikala zajahali, trajaće do poslednjeg, da ugasi svetlo,…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker