KORONA I DALJE VREBA: Epidemiološka situacija u Braničevskom okrugu još uvek nestabilna

Bez obzira što se na osnovu smanjenih prijema na dnevnom nivou, u Opštoj bolnici u Požarevcu kada je koronavirus u pitanju konstatuje da se situacija polako smiruje, za Braničevski okrug genrealno to još uvek ne može da se kaže.

Prisutnost i aktivnost virusa još uvek postoji pa se tako za epidemiološku sliku u opštinama Braničevskog okruga govori da nije dobra, da se ne bi građani slučajno opuštali. Poštovanje propisanih zaštitnih mera je i dalje preko neophodno, kaže dr Danko Nikolić, direktor Opšte Bolnice u Požarevcu.

– U našoj Kovid bolnici trenutno je hospitalozovano 67 pacijenta sa simptomima virusa COVID-19 i svi su iz Braničevskog kruga. Tri zdravstvena radnika je pozitivno na korona virus, od kojih je jedan radnik na bolničkom lečenju a dva su na oporavku u kućnoj izolaciji. Na respiratore je priključeno četiri pacijenta sa težom kliničkom slikom.

Bez obzira što u smo u poslednja 24 časa imali samo tri nova prijema i što situacija sa virusom polako jenjava, mi još uvek ne možemo da kažemo da je situacija stabilna, pogotovo u opštinama Braničevskog okruga, ističe dr Danko Nikolić i podseća da se u takozvanoj ,,zelenoj zoni ,, trenutno nalazi 133 pacijenta.

Inače , ova zdravstvena ustanova je u vreme pandemije uložila velike napore na zbrinajvanju pacijenata iz gradova širom Srbije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker