UZ IGRU I PESMU: Gradištanci dočekali pravoslavnu Novu godinu u slavljeničkom raspoloženju! (VIDEO)

Građani opštine Veliko Gradište dočekali su pravoslavnu Novu godinu u slavljeničkom raspoloženju, uz kulturno-umetnički i zabavno-muzički program i besplatno posluženje.

Program je počeo u 19 časova u sali Kulturnog centra. Građanima se predstavio ANIP “Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog Gradišta spletom narodnih igara, u nekoliko starosnih kategorija. Dva sata kvalitetnog programa oduševio je publiku, a program je sadržao igre i pesme iz cele Srbije.

Na Žitnom trgu oko 21 čas počeo je novogodišnji program u veselom raspoloženju, uz tradicionalnu zdravicu i zvuke narodnog kola. Posetiocima su služeni sendviči, kuvano vino, rakija i sokovi koji su uz dobru muziku i igru doprineli pravoj prazničnoj atmosferi.

Uz orkestar “Znalci” Novice Simića i vokalnu solistkinju Zijadu igralo se veselo i razigrano kolo, svih uzrasta, sve do ponoći kada je veličanstveni vatromet najavio dolazak pravoslavne nove godine.

Crkvena zvona označila su početak ponoćne liturgije, a veliki broj građana pridružio se molebanu u crkvi Svetog Arhanđela Gavrila.

Doček Nove godine po julijanskom kalendaru organizovali su opština Veliko Gradište, Turistička organizacija opštine, Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“ i MZ Veliko Gradište kao i mnogobrojni prijatelji i sponzori dočeka.

(TOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker