KUDA BEŽE DIVLJE SVINJE: Petrovački kartel u panici, svi bi da pobegnu, ali ih čeka isti kavez! (FOTO/VIDEO)

Nismo zagovornici nasilja nad ovim ljudima, ali, izvesno vreme je potrebno da bi se i oni doveli u stanje da trpe zbog onog što su uradili, da njihovi slučajevi opominju druge da tako ne čine. Njih treba osuditi na obavezan društveno koristan rad. Umesto da trunu u ćelijama, treba im omogućiti da oru, kopaju, sade, da beru voće, da seku drva, da pomažu starim i iznemoglim, da idu po zabačenim selima da čuvaju stada, da sade borove, jelke, da pošumljavaju goleti.

Foto: Screenshot TV HAPPY

Možda “još neće”, ali očigledno da je sve bliža ova opcija. Otkrivanje strahota koja su se izdogađala u skrivenoj “vikendici strave” nadomak gradskog groblja u Petrovcu na Mlavi, izazvalo je veliki potres u redovima petrovačkog kartela i među njihovim najbližim saradnicima i saučesnicima u njihovim zajedničkim zločinačkim poduhvatima. Sada, oni i njihovi interesi su fatalno ugroženi jer je stiglo vreme za svođenje računa. Postoje brojni svedoci i tragovi njihovih nepočinstava, zato se panika proširila celom petrovačkom kartelskom piramidom.

Panika, po definiciji, predstavlja iznenadan i jak strah pojedinca ili grupe, a izaziva haotično ponašanje i gubitak samokontrole. Termin “panika” koren vuče iz grčkog “panikon”, koji se povezuje sa Panom, bogom šuma i livada, koji je neobičnim zvukovima izazivao smrtni strah kod stada ovaca i koza, pa i ljudi.

Na isti način reagovao je i bivši suspendovani inspektor policije Siniša Bogdanović zvani Conja koji je gostujući u Jutarnjem Programu na TV HAPPY kod Marića, sam navodi da su kod njega u “vikendici strave” mnogi dolazili. Čak i sam Marić priznaje da je bio i okretao čuveno prase. Zašto su dolazili? Ko ih je pozvao? Kako su čuli za tu vikendicu?…milon pitanja na koja će u nastavku teksta naš izvor, koji je inače bivši vojni oficir, dati odgovore, jer paniku, koja ih je obuzela, više ne mogu ni da prikrivaju.

Naime, po priči našeg izvora, sredinom 2018. godine protiv bivšeg policijskog inspektora Conje jedan građanin podneo je prijavu zbog iznude novca od firme. Predati su audio zapisi iznude. Prijava je podneta PU Požarevac. Biši načelnik PU Požarevac Srđan Lazić, koji je inače bio glavna logistika požarevačkom klanu Hrkalović za sve kriminalce, lopove i prevarante, istu prijavu sklanja u fijoci, gde se još uvek nalazi.

Takođe, sredinom 2018. godine, inspektoru u PU Požarevac, Grozdić Goranu, podneta je prijava u kojoj se, po rečima našeg izvora, navodi da je bivši policijski inspektor Conja lično doneo i stavio automatsku pušku u džip vlasnika Nenada Žoze, diskriminisane osobe koja je bila u zatvoru, i da su istu automatsku pušku odneli na vikendicu u Klokočaru. U izjavi je navedeno da je ta puška jedna od one dve koje su ukradene iz magacina Policijske stanice u Petrovcu na Mlavi. Međutim, očevidci i svedoci nikada nisu saslušani, niti je izvršen pretres Nenada Žoze. I naravno, i ovaj slučaj završio je u fijoci bišeg načelnika PU Požarevac Srđana Lazića.

– Policijskoj stanici u Petrovcu na Mlavi, i to lično bivšem načelniku Todorović Goranu podnete su nekoliko prijava građana protiv bivšeg policijskog inspektora Conje za utvrđivanje porekla džipa koji vozi, trgovinu uticajem u sudskom predmetu gde je on bio privatni tužioc a spor je na kraju izgubio. Za posedovanje neregularnog automobila koji je njegov sin vozio…, takođe, PU Požarevac podnete su prijave za nekoliko vozila koja su u vlasništvu njegovog sina i njegovog najboljeg prijatelja, a ista vozila su neregularna. Vozila nikad nisu oduzeta i dan danas se voze sa njima gradom. Iako sve znaju, ne sme nijedan policajac da ih oduzme – , kaže naš sagovornik.

Bivši suspendovani inspektor policije Siniša Bogdanović zvani Conja je bio pod istragom a i saslušavan od strane požarevačka policije i Bezbedonosne informativne agencije krajem 2018. godine zbog afere “špijunaže” nakon čega je 20. decembra 2018. godine uhapšen bivši načelnik policije u Petrovcu na Mlavi, Rade Mitić, koji je u martu 2019. godine osuđen na godinu dana kućnog zatvora uz elektronsko praćenje. Zbog ove otkrivene afere “špijunaže” u kojoj su bili umešani radnici MUP-a Srbije, koji su dostavljali lične podatke pojedinih lica iz baze podataka MUP-a Srbije, mnoga lica su procesuirana, neka osuđena a nekima se još uvek sudi.

Protiv bivšeg inspektora policije Conje se vodi i dugogodišnji sudski postupak za proneveru velike količine novca iz F.K. “Sloga” iz Petrovca na Mlavi. U ovom postupku ga zastupa advokat Pera Nedinić, otac predsednika opštine Petrovac na Mlavi, Duška Nedinića, a postupak se odugovlači do zastarelosti. Sudija koji vodi postupak je redovni gost na “vikendici strave”.

Bivši inspektor policije Conja je podneo bio tužbu za uvredu protiv jednog građanina. Nakon 40 glavnih pretresa izgubio je spor.

– Optuženi je od samog početka suđenja tvrdio da Conja pokušava da mu iznudi novac preko suda jer su advokat i sudija u postupku njemu naklonjeni. Tokom suđenja su se otkrila mnoga krivična dela u kojima je on bio neposredni a mnogo puta i direktni učesnik. Da ne bi sve otišlo predaleko sudija je oslobodila optuženog da se ne bi pokrenula istraga za sva ta otkrivena krivična dela. 11. decembra 2020 godine optuženi je na glavnom pretresu zahtevao da sudija u postupku obavesti višeg javnog tužioca u Požarevcu da lice želi da da izjavu i da iznese dokaze protiv Conje i njegovog ortaka za prikrivanje ubistva, pedofiliju, opljačkane zlatare….tada je takođe naveo za tu “vikendicu strave” gde se okupljaju kriminalci pa je čak i naveo da je jedan od Belivukovih kriminalaca, po imenu i prezimenu spavao na vikendici i počinio krivična dela gde je Conja bio tiper. Da napomenem, u to vreme Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, nije bio uhapšen. To je bilo 11-tog decembra 2020. godine. Sudija je tada sve prikrila – , otkriva naš izvor.

– Pre tri godine na društvenoj mreži Fejsbuk, na stranici pod nazivom “Prirodni kamen Petrovac” bilo je javno objavljeno preko 30 objava. U tim objavama bila su navedena sva teška krivična dela koje je počinio bivši suspendovani inspektor policije Siniša Bogdanović-Conja i njegov sin, a posebno u jednoj objavi pod nazivom “Skup masona u Klokočaru” je do detalja opisano orgijanje sudija i opštinara sa maloletnicama uz konzumiranje narkotika u “vikendici strave”….niko od nadležnih tada nije reagovao iako su za sve to znali načelnik PU Požarevac i tadašnji načelnik PS Petrovac na Mlavi ali i UKP u Požarevcu i Sudije Osnovnog suda u Petrovcu na Mlavi. Dok bivši policijski inspektor Conja nije smeo da uhapsi korisnika te fejsbuk stranice jer u protivnom bi morao da da službenu izjavu. Nakon toga se dešavaju par ubistva koja su okarakterisana kao nesretnim slučajevima i podvođenje maloletnica o čemu je brujala cela Srbija – , kaže izvor TPKNEWS-a.

Iz svega navedenog, na kraju možemo da zaključimo da za dotičnu “vikendicu strave” u Klokočaru i za okupljanja kriminalaca, sudija, opštinara u njoj službeno se zna već tri godine.

Pitanje: Ko je sve to zataškao, i zašto?

Bivši inspektor policije Siniša Bogdanović-Conja je suspendovan dva puta. Prvi put ga je suspendovao Javni tužilac Mirjana Dičić jer je ukrao drogu iz dokaznog materijala. Ukradena droga je pronađena u njegovim džepovima. Drugi put ga je suspendovao Grozdić Goran.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker