PAO U ŠPANIJI: Nastavnik iz Srbije narko-bos na Kanarima!

Španska policija razbila je još jedan međunarodni lanac krijumčara kokainom i uhapsila četiri Španca, jednog Italijana, Norvežanina, Hrvata, Crnogorca, Bosanca, Švajcarca, kao i Srbina – po zanimanju profesora.

Foto: Španska policija

On je označen kao vođa grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu, ali španski mediji nisu objavili njegov identitet.
– On je bio vođa logistike, a ranije je pobegao iz Nemačke, u kojoj je osuđen na 14 godina zatvora. U javnosti se predstavljao kao nastavnik – preneli su španski mediji.

Kako se navodi, ova grupa narko-dilera uspela je da uspostavi stabilan i konstantan uvoz kokaina iz Južne Amerike do Kanarskih ostrva, gde su drogu raspoređivali i slali u druge evropske zemlje.
– Agenti su zaplenili 49 kilograma kokaina, 20 kilograma hašiša, modifikovan pištolj i municiju, konzervanse za lekove i skoro 40.000 evra u kešu – prenose mediji.

Operacija pod nazivom „Scipion“ počela je krajem prošle godine, a predmet istrage bila je međunarodna organizacija na čijem čelu su građani s teritorije bivše Jugoslavije, za koje se sumnjalo da distribuiraju kokain.
– Članovi bande su upravljali tokovima droge, koju su slali uglavnom u severnu i istočnu Evropu, kao i u Rusiju – pišu mediji.

Organizacija je koristila nekoliko metoda za uvoz narkotika na teritoriju Španije. Kokain je stizao brodovima iz Rio de Žaneira, gde je, navodno, uz pomoć jednog člana posade utovaran, da bi bio izbačen prilikom zadržavanja na ostrvu Lanzarote i sakriven u hotelskoj sobi.
– Trgovci drogom imali su logističku pomoć i obuku svojih članova, koji su prošli vojnu obuku u zemljama istočne Evrope. Jedan od njih upravo je i taj „nastavnik“ – navodi se u medijima.

IMALI POMOĆ IZ BANKE

Novac koji su zarađivali od prodaje narkotika ubacivali su na špansku teritoriju i prali ga uz pomoć mula, koje su nosile novčanice od 200 i 500 evra. Utvrđeno je da su imali pomoć nekoliko ljudi zaposlenih u bankama, koji su im davali novčanice u velikim apoenima, koje su oni kasnije razmenjivali za sitnije apoene.
– Organizacija je koristila nekoliko Španaca naseljenih na Kanarima da po arhipelagu rasturaju drogu. Kod njih su pronađena lažna dokumenta iz Slovenije, koja su koristili u Španiji – navodi se u medijima.

TPKNEWS/Kurir

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker