IZVELI FILMSKU PREVARU U ITALIJI: Familiji Jovanović poreklom iz Požarevca, zaplenjena imovina vredna 2,4 miliona evra (VIDEO)

Italijanske vlasti su nakon dve godine istrage zaplenile imovinu vrednu 2,4 miliona evra od romske familije Jovanović poreklom iz Požarevca, nastanjene u Lombardiji, koji su optuženi za krađu.

Screenshot youtube

Četiri člana romske familije Jovanović poreklom iz Požarevca uhapšeni su u Italiji zbog milionske prevare. Oni su se maskirani u šeike lažno predstavljali kao poslovni ljudi iz arapskih zemalja i uzimali novac žrtvama kako bi ga navodno investirali, a onda ga zamenjivali lažnim novčanicama.

Italijanske vlasti su nakon dve godine istrage zaplenile imovinu vrednu 2,4 miliona evra od četiri osobe poreklom iz Srbije, nastanjene u Lombardiji, koje su optužene za krađu, prevare i druga krivična dela protiv imovine, preneo je Tanjug.

Od njih je zaplenjeno, pored ostalog, devet stanova, tri vile, dve seoske kuće, umetnička slika i dva luksuzna sata.

Ova četiri člana familije Jovanović, stara 33, 37, 45 i 48 godina, povezuju se i sa lažnim menjanjem valuta i isporukom krivotvorenih novčanica, preneli su italijanski mediji pozivajući se na saopštenje Finansijske garde iz grada Vareze.

​Kako je navedeno, zaplenjena imovina nalazi se između opština Busto Arsizio, Kastelanca, Lonate Pocolo, Monca, Korno Đovine, Pjeve Fisiraga i Šamporšer.

Kako piše italijanski „Il Mesađero“, ova četvorka osumnjičena je za pravu filmsku prevaru.

Prema saznanjima ovog lista, oni su se maskirali u šeike i lažno se predstavljali kao poslovni ljudi.

Kontaktirali su sa ljudima koji žive u Italiji, uglavnom strancima i nudili im pomoć u transferu novca u inostranstvo ili zameni deviza kako bi investirali u Italiji ili u stranim zemljama kao što su Hongkong, Kuba, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kina, Indija… Uz to su obećavali da će novac uspeti da prenesu ili zamene tajnim kanalima, kako žrtva ne bi plaćala visoke dažbine.

Potom bi novac zamenjivali falsifikatima, koje bi isplaćivali žrtvama ili njihovim saradnicima.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker