DNEVNO PROIZVODE 50.000 HIRURŠKIH MASKI: Radnici fabrike u Petrovcu na Mlavi rade u tri smene

Iz fabrike u Petrovcu na Mlavi dnevno izađe 50.000 hirurških maski. Koje se svakodnevno raspoređuju po Kliničkim centrima i apotekama u Srbiji. Plan je da do kraja nedelje iz ove fabrike dnevno izlazi duplo više maski, koje su trenutno jedan od najdeficitarnijih proizvoda na svetu.

Screenshot

Galenika farmacija je fabrika koja proizvodi kompletan sanitetski potrošni materijal: komprese, gaze, zavoje, dezificijense, a sada i hirurške maske. One su uprkos minimalnoj ranijoj proizvodnji u toj fabrici, sada postale „proizvod broj jedan.

„Pored hirurških maski, koje su medicinsko sredstvo registrovano pri Agenciji za lekove, radimo i kape i kaljače. Posle razgovora sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, dobili smo rešenje od Agencije za lekove da na našim mašinama radimo maske, isključivo zbg novonastale situacije.

Radimo u komunikaciji sa Privrednom komorom Srbije, Ministarstvom zdravlja, Vladom Srbije i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje“, priča za „Blic Biznis“ direktorka Galenika farmacije Ljiljana Topić.

Kako koji komad proizvedu, automatski se raspodeljuje po četiri najveća klinička centra u Srbiji. Klinički centar Kragujevac, Klinički centar Srbije, Klinički centar Novi Sad i Klinički centar Niš. Kako ističu, da mogu milione maski da naprave dnevno. Toliko bi bilo i prodato. Radnici u proizvodnji, kao i vozači rade u tri smene, 24 časa dnevno.

„Radimo ga u dozama od 100 mililitara, litar i pet litara. Gde smo u obavezi da damo svakom zdravstvenom radniku da ima lično uz sebe, pored ustanove u koju se vozi“, navodi Topić.

Kako ističe, sigurno je da neće doći do pada kvaliteta nauštrb brzine ili efikasnosti, čemu svedoči i to što recimo Apotekarska ustanova Beograd, kao najveća od svih apotekarskih ustanova, nije imala nijednu reklamaciju.

„To su porodični ljudi koji se maksimalno trude i shvatili su ozbiljnost situacije. Vozači rade 24 sata, svi zaposleni su dežurni 24 sata i dužni su da odgovore svakom pozivu i to i rade.

Trenutno je 214 radnika, međutim svaki dan dolaze novi ljudi. Od ponedeljka očekujemo 50 novih radnika. Iako se tu proizvode medicinska sredstva, zaposleni su svih profila, kako bi uspevalo sve da se postigne. Radi se u tri smene, i noću se i fakturiše i razvozi“, objašnjava Ivanišević.

(Tpknews.com/Blic)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker