OTVOREN „TEO4_2017“ NA SREBRNOM JEZERU: Teodosić „Najvredniji ugovor u životu potpisao sam u nedelju“ (FOTO)

Samo dan nakon što je stavio svoj potpis na najznačajniji ugovor u svom životu kojim se obavezao na večnu ljubav sa glumicom ,Jelisavetom Orašanin, naš proslavljeni košarkaški as Miloš Teodosić nije otišao na medeni mesec sa izabranicom srca svog, već je nastavio sa radom.

Ne sa pripremama u reprezentaciji, niti je trenirao sa nekim, od mnogobrojnih evropskih i NBA klubova, koji se zanimaju za njegove usluge, već se sa svojim drugovima iz reprezentacije Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Nedovićem zaputio na Srebrno jezero, kod Velikog Gradišta, gde je zvanično otvorio početak rada prve smene njegovog, u drugoj godini postojanja, košarkaškog kampa.

On i njegovi drugovi iz reprezentacije tačno u 10 časova, burno pozdravljeni od stotinak učesnika kampa i njihovih trenera, pojavili su se na košarkaške terene, gde su sa njima održali polučasovni javni treninig, pokazujući polaznicima mnogo poteza koje ih čine najboljim košarkašima u Evropi. Dečaci, i po neka devojčica, su sa oduševljenjem upijali njihove poteze, a neki su se i osmelili da im pariraju, što je izazvalo simpatije košarkaša. Posebo interesanta bila je jedna grupa najmlađih košarkaša, od desetak godina, koji su pozivali Bogdanovića da dođe kod njihovog koša, skandiranjem: „Silovao si Zvezdu Bogdaneeeeee, Bogdaneeeee…“, aludirajući na poslednje njegove utakmice u Partizanu pre tri godine, kada je gotovo sam tom klubu doneo poslednju titulu, dajući preko trideset koševa Zvezdi“. Ni trenerov prekor da prestanu sa skandiranjem nije ih omeo, pa je Bogdanović čuvši ih, sa osmehom na licu došao kod njih. Nakon pola sata, zbog velike vrućine, Teodosić, Nedović i Bogdanović završili su sa javnim časom košarke, pa se se svi polaznici grupno i pojedinačno fotografisali sa svojim idolima.

Nakon završenog treninga i fotografisanja Teodosić, ne skrivajući zadovoljstvo što se mnogo dece odazvalo u kampu “Teo4” na Srebrnom jezeru, stavio na raspolaganju medijima odgovarajući na sva njihova pitanja.

– Potrudili smo se da deci pružimo najbolje moguće uslove za rad. Sa njim rade kvalitetni treneri, jedino što im možda malo smeta toplo vreme, ali izdržaće – rekao je Teodosić kome su u radu sa polaznicima pomagali saigrači iz reprezentacije Bogdan Bogdanović i Nemanja Nedović.

Ono što je najviše zanimalo novinare je bilo gde će da nastavi karijeru. Teodosović je odgovorio da sigurno neće ostati u CSKA, ali da još ne zna gde će.

– Sigurno napuštam CSKA i Rusiju, ali, verujte mi, gde ću da odem, još ne znam. Najverovatnije u Ameriku u nekom od NBA klubova, ali u koji, to ovog trenutka ne mogu vam reći – zagonetan je bio Teodosić. O prestojećem Evropskom prvenstvu u košarci on je rekao da Srbija spada u grupu favorita za osvajanja medalje, ali će mnogo zavisiti u kom će sastavu reprezentacija nastupati. Na opasku jednog od novinara da i Bogdanović ovih dana radi u košarkaškom kampu podno Kalemegdana i da li su po tom pitanju konkurencija popularni Teo rekao da mu Bogdan nikada ni u čemu neće biti konkurencija. – Bogdan mi nikad ne može biti konkurent po pitanju bilo koje stvari. Evo, odavde idemo direktno kod njega na njegov kamp. Pomažemo jedan drugom – rekao je najbolji plejmerker Evrope.

O mogućnosti, da pod „stare dane“ postane igrač Zvezde, za koju navija, poručio je da još ne razmišlja o tome, pošto će sigurno još sedam-osam godina igrati van naše zemlje

Ipak, bez obzira sa kojim klubom i na koliku „cifru“ bude potpisao naredni profesionalni ugovor, Teodosić je, sa osmehom na licu, naglasio da mu je najvredniji ugovor koji je u životu potpisao, onaj koji je potpisao u nedelju, aludirajući na potpis koji je stavio na venčanju sa, sada veće suprugom, glumicom Jelisavetom Orašanin, koja se na venčanju izjasnila da će ubuduće nositi Teodosićevo prezime. On je rekao novinarima da, iako je od proslave venčanja prošlo tek nešto više od 24 časa, nije umoran i da mu ništa ne pada teško, kada vidi ovoliki broj dece koji žele da uče košarku u njegovom kampu.

I Bogdanović, to što Teodosić i on imaju košarkaške kampove, smatra da jedan drugom nisu konkurenti već, naprotiv, prilika za saradnju i da će po tom pitanju rezmenjivati iskustva. On je, na pitanje da li ima šanse da se nekad vrati u Partizan, odgovorio sa njegovim prepoznativljivim osmehom na licu kada pogodi trojku: „Uvek ima i u budućnosti sve je moguće“.

Poseban draž ovom skupu dao je stariji zaljubljenik magične igre pod koševima, Bokan Nastasijević iz Požarevca, koji je došao iz tog grada da podrži Teodosiće, Bogdanovića i Nedovića u njihovom radu u kampu i reprezentaciji. On je sa sobom poneo orginalnu košarkašku loptu sa kojom se igra Evro liga i zamolio naše reprezentativce da se potpišu na nju, što su ovi i učinili. Nakon dobijanja potpisane lopte on je, kao u reklami kroasana „Seven dejs“, sponzora Evro lige, gde proslavljeni košarkaši na čelu sa Bogdanovićem nude loptu sa njihovim potpisom dečaku tražeći od njega da im zauzvrat da pomenuti kroasan, što je ovaj odbio, ponudio kroasan Bogdanoviću. Popularni Bogdan se u prvi mah zbunio, ali čim je shvatio o čemu se radi, sa osmehom prihvatio ponuđeni poklom, što je izazvalo smeh kod Teodosića i Nedovića.

POGLEDAJTE GALERIJU

Inače, košarkaške kamp TEO4 ove godine radiće u sedam smena, koje će trajati po devet dana. Sa radom je počeo 23 juna, a završiće se 18. avgusra. U svakoj smeni boravi od 125 do 150 polaznika, mahom dečaka od devet do 17 godina, mada ima i devojčica. U nekoj od smena dođe po neki polaznik iz inostranstva, kao što u ovoj ima nekoliko Grka. Na raspolaganju su im četri terena, od kojih su tri sa betonskom podlogom, a jedan od tartana, i svi su osvetljeni. U kampu ima 178 ležaja i restoran. Do sledeće godine planira se da se izgradi košarkaška hala i da se betonski tereni presvuku tartanom. Izgradnjom hale omogući će da kamp radi, u manjem obimu i u zimskim uslovim, za vreme zimskih raspusta. U svakoj smeni rede i naši najpoznatiji treneri, kao što su Aleksandar Trifunović, Ruso, Petar Božić, Vukoičić, Đurović…

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić

Proslavljene košarkaše pozdravio je i predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić koji je ponosno najavio da mu u julu u posetu dolazi vlasnik proslavljenog fudbalskog kluba „Selta“ iz Španije, gde će se dogovoriti o izgardnji Seltinog fudbalskog kampa na Srebrnom jezeru.

BEZ JELISAVETINIH IZJAVA

Sa Teodosićem je na Srebrnom jezeru došla i njegova supruga Jelisaveta, koja je, dok je trajao trenig, sedela u deboloj hladovini bašte restorana.

Pokušali smo od nje da uzmemo komentar o Teodosićevoj izjavi da je njegov najvrdniji ugovor u životu onaj koji je potpisao u nedelju, prilikom sklapanja braka sa njom, ali u tome nismo uspeli. Mada je popularna glumica htela da da izjavu, u tome se usprotivio Teodosićev brat Jovan, koji nam je ljubazno rekao da njene izjave nisu u protokolu. Sama Jelisaveta slegnuvši ramena rekla je da je ovde privatno i da će vrlo rado pričati sa nama, kada bude u pitanju njena struka.

TPKNEWS/Momčilo Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker