OPET CRNI REKORDI U KOMŠILUKU: Epidemija korona virusa zahuktala se u regionu!

Uprkos restriktivnim merama, Hrvatska i Slovenija su danas prijavile nove crne rekorde, dok iz Bugarske stižu vesti da bi predsednik mogao da završi u karantinu.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa potvrđeno 1.563 novozaraženih, preminulo 13 osoba. Samo u Zagrebu je 705 novozaraženih.

U Sloveniji su u poslednja 24 sata potvrđena 1.663 nova slučaja koronavirusa na osnovu 6.215 testiranih uzoraka, što je rekordan dnevni broj novozaraženih i testiranih, saopštili su zvaničnici. Od poslednjeg preseka preminulo je još pet osoba.

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata evidentirano 999 novozaraženih i 20 preminulih osoba, od kojih je u Federaciji BiH 606 pozitivnih i 17 smrtnih slučajeva. Broj novozaraženih je za 71 osobu viši u odnosu na juče, kada ih je bilo 922.

Prema poslednjim podacima, u Crnoj Gori su od posledica kovida-19 preminule tri osobe, dok je registrovano 177 novopozitivnih slučajeva infekcije.

U Mađarskoj je od posledica koronavirusa preminulo još 46 osoba, dok je njih 2.032 obolelo.

U Rumuniji je u poslednja 24 časa registrovano 4.902 nova slučaja koronavirusa, dok je 98 pacijenata preminulo u jednom danu.

Iz Bugarske stižu vesti da će predsednik Rumen Radev morati u karantin nakon što je tokom putovanja u Estoniju bio izložen koronavirusu. Prema poslednjim podacima, u bugarskoj je registrovano 1.472 nova slučaja kovida i 29 preminulih.

Albanija, takođe, muku muči sa kovidom-19. Prema poslednjim podacima, registrovano je 297 novih slučajeva zaraze i četiri smrtna ishoda, dok je Severna Makedonija najavila da će ograničiti radno vreme barova i restorana, i smanjiti broj putnika u javnom prevozu u pokušaju da se izbore sa pandemijom koronavirusa.

Prema poslednjim podacima, u Severnoj Makedoniji registrovan je 641 novi slučaj koronavirusa, što je novi najviši dnevni broj, a umrlo je još 12 osoba.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker