STRAŽARI SPREČILI TRAGEDIJU: Osuđenik iz Zabele improvizovanim sečivom napao Peru duha!

Osuđenik Petar V. (33), zvani Pera Duh, povređen je u požarevačkom zatvoru Zabela kad ga je na spavanju nožem napao cimer iz ćelije N. M. (24) i pokušao da mu unakazi lice.

Kako se nezvanično saznaje, incident se dogodio 2. maja, a sumnja se da su se cimeri pre napada posvađali. Napadnuti Petar V. osuđen je na 17 godina zbog teškog ubistva u pokušaju, dok N. M. mora da robija devet godina i pet meseci zbog ubistva.

– Petar V. legao je da spava, a njegov cimer, s kojim je inače bio u dobrim odnosima, napravio je nekakvo sečivo i počeo da ga seče po licu. On se od bola probudio i počeo da doziva pomoć, a kad su stražari upali u ćeliju, napadač je Petru V. već posekao obraz i vrat – kaže izvor.

– Stražari su munjevito uleteli u ćeliju i zatekli krvavog Petra, pa počeli da viču na njegovog cimera da ga ostavi na miru i da spusti improvizovano oružje. On ih je bez pogovora poslušao, spustio je sečivo i podigao ruke uvis.

Izvor dodaje da je povređeni muškarac potom izveden iz zatvorske ćelije i da mu je brzo pružena adekvatna medicinska pomoć. Izvor objašnjava i da je Petar V. na lečenje sproveden u Opštu bolnicu u Požarevcu, a u Zabelu je došla policijska patrola i obavila uviđaj.

– Osumnjičeni osuđenik nijednog momenta nije pokušavao da izbode Petra V., već ga je samo sekao po licu s namerom da ga naruži i unakazi. S obzirom na to da je napadnuti spavao, mogao je da ga ubije a da se on ni ne brani, ali napadaču to, izgleda, nije bila namera – priča izvor i dodaje da će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava za nanošenje teških telesnih povreda Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

– Obavljen je razgovor i sa oštećenim i sa osumnjičenim osuđenikom i obojica su odbila da kažu zašto je do incidenta došlo, odnosno oko čega su se posvađali pre napada.

DUGO SE POZNAJU

Prema navodima našeg izvora, osumnjičeni i napadač poznaju se dugo, a u Zabeli izdržavaju višegodišnje kazne.

– Njih dvojica su dugo bili cimeri i u pritvoru, a do sada među njima nije bilo nikakvih problema – navodi izvor.

Sedmi paviljon u Zabeli, u kom se desio incident, paviljon je s visokim stepenom obezbeđenja u kom su smeštena osuđena lica na dugogodišnje kazne zatvora zbog najtežih krivičnih dela.

– I pored toga, incidenti ove vrste su retkost – dodaje izvor.

(Tpknews.com/Informer)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker