KRAJ PLJAČKE JAVNOG IZVRŠITELJA MARKA NIKOLIĆA: Grad Požarevac kupio zgradu Komercijalne banke

Grad Požarevac, kupio je danas zgradu “Komercijalne banke” u centru grada, ukupne površine 1.306 metara kvadratnih.

Zgrada “Komercijalnebanke”, Marko Nikolić javni izvršitelj/Foto: Privatna arhiva/TPKNEWS

Kako je na svom profilu objavio gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, lokalna samouprava je kupila prostor ukupne površine 1306 metara kvadratnih u koji spadaju podrum, prizemlje i četiri sprata.

Grad je kupio ovu nekretninu po procenjenoj tržišnoj vrednosti nadležne Poreske uprave u iznosu od 71.760.500.00 dinara. Kako je naglasio Saša Pavlović, plan je da se u ovaj objekat presele pojedina javna preduzeća.

Kako saznaje TPKNEWS, gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlovi će najkasnije do maja meseca naredne godine sa svojim odbornicima doneti skupštinsku odluku o preseljenu službi JKP “Vodovod i Kanalizacija” Požarevac iz požarevačkog hotela Hilton u prostorije novokupljene zgrade “Komercijalne banke”, i ustupiti ih na korišćenje bez nadoknade, kako bi se sprečila dalja pljačka narodnog i gradskog budžeta od strane javnog izvršitelja Marka Nikolića.

Inače, Marko Nikolić javni izvršitelj iz Beograda koji je poznat u javnosti po aferi decenije “slučaj zakupa JKP Vodovod i kanalizacije” koji je digao veliku prašinu u Požarevcu.

U jeku pandemije je zaključen štetan ugovor za sve građane Požarevca. Naime, direktor JKP Vodovod i kanalizacije Aleksandar Dimitrijević je prihvati Nikolićevu cenu zakupa koja je bila dva puta viša od drugog ponuđača. Ugovor je zaključen na deset godina po mesečnoj ceni od 1.287.198.00 dinara bez PDV, na godišnjem nivou 15. 4 miliona dinara, ili nešto više od milion evra za deset godina.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker