DEMANT PORTALU EBRANIČEVO: Laž je da opština Kučevo nije uradila ništa u vezi alternativnog puta

Demant predsednika SO Kučevo Vladimira Stojanovića u vezi priloga na portalu eBraničevo “Meštani ne dozvoljavaju prolaz kamionima”.

Vladimir Stojanović predsednik SO Kučevo

“Portal eBraničevo je 21. jula u 13,47 časova objavio prilog “Meštani ne dozvoljavaju prolaz kamionima”. U cilju istinitog informisanja javnosti molimo da objavite i naš odgovor na to:

LAŽ JE DA OPŠTINA NIJE URADILA NIŠTA U VEZI ALTERNATIVNOG PUTA

Samim tim što se jedna firma, u konkretnom slučaju ABM, optužuje za oštećenje puta, dokazuje da ta firma postoji, i da isti ti koji govore da nema investicija u Kučevu ne govore istinu. Neistiniti prilog je isfabrikovan da bi se stekli jeftini politički poeni od strane pojedinaca. Istina je da je put Ravnište – Kučevo oštećen,  ali su svi ostali navodi iz priloga netačni.

lokalni političari čije su stranke zaboravljene od strane glasačkog tela, i koji ne biraju sredstva da ih javnost ne zaboravi izjasnili su se danas u objavljenom članku na portalu eBraničevo.

Laž je i da opština Kučeva nije uradila ništa u vezi alternativnog puta. Vidite, ideja o alternativnom putu je potekla iz opštine Kučevo. Međutim, situacija u vezi sa njim je složena. Trasa tog alternativnog puta se proteže kroz zemljište čiji je vlasnik JP Srbijašume ŠG Severni Kučaj, i najednostavniji i zakonski najpropisaniji način je bio da dozvole za njega od nadležnih organa zatraže i pribave upravo oni.

Alternativni put se proteže u dužini od 11 kilometara i dozvole su pribavljene pre dve godine. Lokalna samouprava je i prošle, a posebno ove godine (i prvobitnim budžetom a nakon toga i rebalansom istog) uložila ogromna sredstva u realizaciji ovog projekta. Do sada je od 11 probijeno 6 kilometara (što se na licu mesta može videti) i sada se ulažu ogromni napori da se završi i preostalih 5 kilometara.

Lokalna samouprava u svemu podržava svoje građane i razume njihove probleme i čini sve što je u njenoj moći da ih reši. Međutim, veliki znak pitanja u čitavoj priči predstavlja činjenica da tim putem ne prolaze samo kamioni ABM već i drugih preduzetnika, kao i JP Srbijašuma koji su daleko veće nosivosti, ali da se njima ne sprečava prolaz. Samo kamionima ABM.

Na kraju, građani su na izborima jasno iskazali svoju volju koga žele u vlasti, da poklekne pred politikantskim zahtevima, izjavama i lažima pojedinih propalih lokalnih političara koji ovu situaciju pokušavaju da iskoriste u nemoralne svrhe. Razumemo i borimo se da dovedemo što je moguće više investicija u našu opštinu, kao i da zadržimo firme koje rade, pa tako se trudimo da i firmi o kojoj se u navedenom slučaju radi, ABM, omogućimo da nastavi sa poslovanjem jer zapošljava dosta radnika i hrani njihove porodice.

Naravno, činimo sve što je u našoj moći i da rešimo problem stanovnika navedenih naselja ali kao ozbiljni ljudi ne možemo dozvoliti da neko te probleme iskoristi za sticanje jeftinih politikanstkih poena u obračunu sa narodnim poslanikom, predsednikom opštine ili predsednikom Skupštine opštine Kučevo.

PREDSEDNIK SO KUČEVO
VLADIMIR STOJANOVIĆ

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker