OSTAO BEZ BMW-a: Petrovčanin iz Švajcarske vozio 223 kilometra na čas kroz Austriju!

20-tog marta, nešto posle 21:15 sati, beli BMV 530i švajcarskih tablica presrela je patrola lokalne austrijske policije dok je jurio velikom brzinom u blizini Sattleta, u Austriji, u pravcu Beča.

Foto: tio.ch/Mike Wolf

Bahati vozač, 36-godišnji Srbin, rodom iz okoline Petrovca na Mlavi, koji živi u Švajcarskoj, upravljao je vozilom BMV 530i brzinom od 223 kilometra na čas, na delu puta gde je ograničenje 130, saopštio je za „Heute” Klaus Šerlajtner, šef Državnog odeljenja za saobraćaj Gornje Austrije.

Vozač je kasnije zaustavljen u servisnoj zoni autoputa Allhaming. Osim što je izgubio vozačku dozvolu zbog prekoračenja brzine od 50 kilometra na čas, ovaj 36-godišnjak je izgubio i automobil po novom austrijskom zakonu, koji predviđa zaplenu vozila ako se prekorači brzina za više od 90 kilometra na čas.

Međutim, nakon predaje ključeva nadležnima na licu mesta, prema saznanjima „Heute”, vozač i njegovi saputnici su iznajmili drugi automobil kako bi nastavili put do Beča, iako je nasilniku, oduzeta vozačka dozvola.

Trenutno nadležni imaju dve nedelje da razjasne ko je vlasnik BMV-a i odluče o sudbini vozila. Ako postoji rizik da će prekršilac nastaviti da krši propise o prekoračenju brzine, može se preduzeti radnja za trajno oduzimanje automobila.

Prema austrijskom Zakonu o putevima, zaplenjena vozila moraju se koristiti što je moguće isplativije i obično se prodaju na licitaciji. Deo prihoda ide Austrijskom fondu za bezbednost saobraćaja, dok ostatak ide lokalnoj vlasti koja je snosila troškove krivičnog postupka.

(Tpknews.com/tio.ch)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker