KREĆE PONOVO KLJUČANJE U PREDUZEĆU KOSTOLAC USLUGE: Đokiću, bolje podnesi ostavku sam, nego da te smenjuju tvoji naprednjaci!

Sindikati preduzeća Kostolac usluge, traže od direktora Dragoslava Đokića, pozajmicu od 20 hiljada dinara, povećanje plate 20 posto, topli obrok na 400 dinara i regres u visini jedne minimalne zarade.

Foto: Privatna arhiva

Saopštenje Sindikata preduzeća Kostolac usluge prenosimo u celosti:

„Imajući u vidu da nam idu Novogodišnji i Božićni praznici ovim zahtevom Vam se obraćamo da zaposlenima u PD „Kostolac-Usluge“d.o.o. linearno isplatite pozajmicu u iznosu od 20.000,00 dinara najkasnije do 06.01.2023. godine. Pozajmicu zaposleni bi vratili u celosti na više mesečnih rata.

Sindikalne organizacije u PD „Kostolac-Usluge“ zahtevaju da u prvom kvartalu 2023. godine povećate zaradu zaposlenima za 20%, topli obrok na 400,00 dinara po danu i regres u visini jedne minimalne zarade.

Prosečna zarada u Srbiji za 2022. godinu iznosila je neto 75.353,00 dinara, dok je prosečna zarada u PD „Kostolac-Usluge“d.o.o. manja za 53 posto (koja ne obuhvata  privremeno povremene poslove koji bi umanjili dodatno istu) i iznosi neto 49.250,00 dinara.

Ovim zahtevom Vam se obraćamo u cilju poboljšanja životnog standarda zaposlenih u PD „Kostolac-Usluge“ d.o.o. i nadamo se ispunjenju istog“, navedeno je u Saopštenje Sindikata preduzeća Kostolac usluge.

Da podsetimo, istaknuti naprednjak Dragoslav Đokić je već deset godina direktor PD Kostolac usluge. Završio je Fakultet za menadžment u Zaječaru. I sa svojom platom od 130 hiljada dinara i beneficijama, on u velikom konforu i opušteno bez finansijskih trzavica dočekuje predstojeće praznike.

Inače, Dragoslav Đokić, biće smenjen, kako kažu, visoki funkcioneri napredne stranke, posle održavanja unutar stranačkih izbora za predsednika gradskog odbora SNS u Požarevcu, koji će najverovatnije biti održani posle novogodišnjih praznika.

(Insajder Mile Sova)

Jedan komentar

  1. Nema nista od toga,toliko su pisali o direktorima Kostolac usluga i Rio i niko nije reagovao,ovaj drugi unisti preduzece sebi dao platu 200000 i nejebe zivu silu.Sramota …….

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker