NAPOKON JEDNA PAMETNA I MUDRA ODLUKA: Petrovački naprednjaci će izdvajati više novca za novorođenu decu

Na današnjoj 9-toj sednici Opštinskog veća Opštine Petrovac na Mlavi usvojen je predlog o finansijskoj podršci porodicama novoređene dece.

Foto: RTV Braničevo

Jedna od najznačajnijih tačaka dnevnog reda bio je predlog pravilnika o finansijskoj podršci porodicama za novorođeno dete u opštini Petrovac na Mlavi. Do sada je ta podrška iznosila 25.000 dinara za svako novorođeno dete sa prebivalištem na teritoriji opštine.

Određenim izmenama u budžetu opštine taj pravilnik će biti izmenjen i u sledećem periodu ta podrška će iznositi 35.000 dinara za svako prvo i drugo novorođeno dete u porodici, a za svako treće i naredno dobijaće se podrška u iznosu od 50.000 dinara.

Ove izmene su donete u cilju poboljšavanja populacione politike koju sprovodi Vlada Republike Srbije, a kojoj se pridružuje i lokalna samouprava Petrovca na Mlavi.

Opštinski većnici suna sednici razmatrali i izveštaj komisije o dodeli stipendija studentima visokih škola na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi za 2020/2021. godinu.

Usled preraspodele sredstava u budžetu, proširena je lista za stipendiranje studenata. Pored 11 studenata koji su ispunili sve uslove konkursa, kao i troje njih, čija buduća profesija spada u grupu deficitarnih zanimanja, finansiraće se još 17 studenata koji ispunjavaju uslov iz konkursa – prosek preko 8,50.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker