OPŠTINA ŽABARI MENJA LIČNU KARTU: Gradi se postrojenje vredno tri miliona evra!

Da bi promenili „ličnu kartu“ opštine Žabari, koja spada u red slabo razvijenih, u lokalnoj samoupravi intenzivno rade na stvaranju uslova za nova zapošljavanja.

Centar Žabara/Foto: M. V.

– Prioritet nam je formiranje industrijske zone i privlačenje investitora. Već je potpisan ugovor sa firmom „General Recycling“ iz Beograda, o izgradnji modernog postrojenja, vrednog tri miliona evra, za tretman neopasnog otpada ekološki prihvatljivom metodom zatvorene pirolize. U početku će u njemu raditi 25 ljudi, a taj broj kasnije će biti povećan – kaže Jovan Lukić, predsednik opštine Žabari. Na razvoj privrede utiče se i preko podrške koju opština pruža poljoprivredi, jer su ovde najzastupljeniji ratarstvo, stočarstvo i voćarstvo.

Pojedine državne parcele date su u zakup na 30 i 40 godina za formiranje zasada voća i na taj način stvoreni su uslovi za zapošljavanje stalnih i sezonskih radnika.

Predsednik opštine Žabari Jovan Lukić

– Stočarima smo obezbedili subvencije za nabavku umatičenih priplodih grla, a voćarima za podizanje novih zasada.

Poljoprivrednicima se pomaže i tako što ostvaruju popust od pet odsto u fabrikama koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih mašina – ističe Lukić. Neophodan uslov z rad privrede jeste i dobra putna infrastruktura. U prethodnom periodu asfaltirano je više ulica u Žabarima i seoskim naseljima, uz uređenje atarskih puteva, i u ove radove uloženo je skoro 15 miliona dinara.

(Tpknews.com/Novosti)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close