OPŠTINA ŽABARI MENJA LIČNU KARTU: Gradi se postrojenje vredno tri miliona evra!

Da bi promenili „ličnu kartu“ opštine Žabari, koja spada u red slabo razvijenih, u lokalnoj samoupravi intenzivno rade na stvaranju uslova za nova zapošljavanja.

Centar Žabara/Foto: M. V.

– Prioritet nam je formiranje industrijske zone i privlačenje investitora. Već je potpisan ugovor sa firmom „General Recycling“ iz Beograda, o izgradnji modernog postrojenja, vrednog tri miliona evra, za tretman neopasnog otpada ekološki prihvatljivom metodom zatvorene pirolize. U početku će u njemu raditi 25 ljudi, a taj broj kasnije će biti povećan – kaže Jovan Lukić, predsednik opštine Žabari. Na razvoj privrede utiče se i preko podrške koju opština pruža poljoprivredi, jer su ovde najzastupljeniji ratarstvo, stočarstvo i voćarstvo.

Pojedine državne parcele date su u zakup na 30 i 40 godina za formiranje zasada voća i na taj način stvoreni su uslovi za zapošljavanje stalnih i sezonskih radnika.

Predsednik opštine Žabari Jovan Lukić

– Stočarima smo obezbedili subvencije za nabavku umatičenih priplodih grla, a voćarima za podizanje novih zasada.

Poljoprivrednicima se pomaže i tako što ostvaruju popust od pet odsto u fabrikama koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih mašina – ističe Lukić. Neophodan uslov z rad privrede jeste i dobra putna infrastruktura. U prethodnom periodu asfaltirano je više ulica u Žabarima i seoskim naseljima, uz uređenje atarskih puteva, i u ove radove uloženo je skoro 15 miliona dinara.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker