TRAČ ILI ISTINA: Udruženja u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi “I mi se pitamo” formirana uz pomoć SNS većnika?

Bolesna pohlepa gramzivih i novokomponovanih političara u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi, ograničenog ili nestalog duha širi se u društvu kao opšti sistem ugledanja i ponašanja.

Screenshot Facebook

Patološko zgrtanje novca i kapitala osvojili su im psihu i formirali takav karakter. Samo grabež i pljačkanje, bez opšteg i nacionalnog interesa, zagadili su društvo, a vlast je uglavnom u to beščašće direktno upletena.

Bilo bi interesantno sagledati ukupne efekte najobičnije pljačke i otimanja i masovne korupcije u sistemu, no to je nemoguće sve kvantifikovati. Ovo posebno iz razloga što je taj maligni proces destrukcije i brojnost oblika i faktora takav da jasno ukazuje na činjenicu da je sistem ili bolje antisistem, omogućio te destruktivne pojave i procese. To su procesi koji su ušli u sve delove i pore sistema i ovladali njime.

Pokušaćemo jedan mali deo tog sistema da iznesemo u jednom kratkom segmentu, jer je to nemoguće precizno izneti, s obzirom da su svi ti tokovi „nevidljivi” ili skriveni od javnosti. Tako da po našim nezvaničnim saznajima od ljudi upućenih u politička dešavanja i delovanja vlasti i opozicije u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi, pojedini požarevački većnici tvrde, a neki se i hvale, da oni već imaju svoju opoziciju to jest da već sada imaju formirane grupe građana, pojedince i udruženja koja će im služiti kao podrška na predstojećim izborima.

Da sve ovo ima smisla dokazuje i činjenica da su neki odbori opozicije raspušteni, a istovremeno formirana su udruženja sa istim nazivom u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi, “I mi se pitamo”.

Pođimo i korak dalje u analizi, jer naravno da nam pojedinosti upadaju u oči s obzirom da relativno nepoznata i tek formirana udruženja bez sredstava i nikakvog finansiranja preko noći dobijaju donaciju za svoje aktivnosti kao što su plaćanje zakupa poslovnog prostora od 180 evra mesečno, kupovina novogodišnjih paketića i slikanje sa Gradonačelnikom i Vladikom, kao i finansiranje rada pojedinaca na društvenim mrežama popularno nazvano “botovanje” u korist vladajuće stranke uz etiketiranje pojedinaca i druge strane opozicije.

Tema je vrlo zanimljiva jer odslikava pravu sliku višegodišnje političke situacije kako u Požarevcu tako i u Petrovcu na Mlavi. Potrebna je široka borba protiv ove bolesti društva, jer su sve vlasti do sada žrtvovale vitalne interese stanovništva i društva u celini, a promovisali grupne, stranačke i lične interese u opštem sistemu grabeži, pljačkanja i korupcije.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Božje zdravlje, doći će kraj jednog lepog dana i ovom lopovluku pa će im i tri Zabele biti malo. Ničija nije gorela do zore. Ima u ovoj državi i časnih i poštenih ljudi?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker