ČETVRTI DAN FESTIVALA: Veliko nevreme prekinulo „Na Drini ćuprija“

Četvrtog dana regionalnog pozorišnog festivala „Viminacium fest-mitovi stari i novi“ odigrana je treća predstava takmičarskog karaktera.

Foto: M. Veljković

Na prepunoj pozornici smeštenoj u Limesu, jednom od atraktivnijih objekata Arheleoškog parka Viminacijuma, gde je bilo preko 600 ljubitelja pozorišne umetnosti, publici su se predstavili glumci iz novosadskog Srpskog narodnog pozorišta sa predstavom “Na Drini ćuprija”, u režiji Kokana Mladenovića, koja je, nažalost, zbog nevremena bila prekinuta. Do trenutka prekida glumački ansamnl iz Novog Sada svojim blilijantnim izvođenjem predstave oduševljavao je prisutnu publiku, koja je bila obučena u kišnim kabanicama podeljenim od strane organizatora, kako ne bi pokisli, u dahu je pratila predstavu. Ipak, olujni vetar i veliki pljusak primorali su organizatore da iz bezbednosnih razloga, kako samih glumaca, tako i celokupne publike, prekinu predstavu, koja je do trenutka prekida bila izvedena u dve trećine trajanja celokupne predstave. Žiri publike do trenutka prekida predstave za glumca večeri proglasio je glumicu Danicu Grubački.

Danicu Grubački/Foto: M. Veljković

Na Viminacium Fest-u rade dva žirija. Stručni žiri, koga čine Dejan Mijač, reditelj, Snežana Trišić, rediteljka i prof. Miodrag Tabački. Stručni žiri, na kraju festivala, nagradjuje najboljeg glumca i najbolju predstavu Viminacium Fest-a.

Žiri publike, koji radi u sastavu: Nataša Rokvić, Zoran Živković i Marija Weiner, svo troje glumci Pozorišta “Milivoje Živanović” i pozorišta “Castellum”, nagradjuje najboljeg aktera večeri.

Publika sa kabanicama prati predstavu/Foto: M. Veljković

Večeras će se izvesti predstava „Devojčica sa žicama“ u režiji Marjana Nećaka – Slovenskog narodnog gledališča „Drama“ iz Ljubljane, dok će u subotu poslednjeg takmičarskog dana Viminacium festa biti izvedena predstava „M.I.R.A“, u režiji Andraša Urbana – Bitef teatra.

Završne večeri u nedelju, 30. juna, u čast pobednika, ansambli Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, izvešće „Žene iz Troje“, po tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker