AVE BELI: Proglašena kandidatura Preletačevića!

Republička izborna komisija donela je večeras rešenje kojim je proglasila kandidaturu Luke Maksimovića (Ljubiše Preletačevića Belog) za predsedničke izbore 2. aprila.

Sednica Republičke izborne komisije (RIK) na kojoj se odlučuje o predsedničkoj kandidaturi Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, ispred Grupe građana “Beli – samo jako” obeležena je burnom diskusijom.

Sednica je počela oko 17.30, a jedna od tačaka dnevnog reda je zaključak kojim se nalaže do se u roku od 48 sati otklone nedostaci kako bi ta kandidatura bila prihvaćena.

Na dnevni red je stavljen predlog članice proširenog sastava RIK-a iz izbornog štaba Saše Jankovića, Vesne Rakić Vodinelić, kojom bi trebalo da bude razmotrena odluka o usvajanju kandidature Maksimovića.

Predstavnica RIK-a Željka Radeta navela je brojne nedostake te kandidature, rekavši da je u 12.610 potpisa kod naziva predlagača nije navedena oznaka grupe građana.

Ona je rekla da je u 9.965 prijava kao ime predlagača navedeno Ljubiša Preletačević Beli, “Beli ; – samo jako”, dok je u 2.585 priijava kao naziv predlagaca navedeno Ljubiša Preletačević “Beli – samo jako”.

Kao zemerka je navedeno i to što u nazivu predlagača kandidata Ljubiše Preletačevića Belog nije dostavljena njegova saglasnost za upotrebu ličnog imena.

Rakić Vodinelić je te navode ocenila kao apsurdne pitajući da li bi se i od grupe građana “Supermen”, “Paja Patak” ili “Miki Maus” tražila saglasnost o koriščenju ličnog imena.

U RIK je došao i predsednički kadnidat Saša Radulović kome nije omogućeno da prisustvuje sednici, jer, kako je navedeno, zakonom nije dozvoljeno da predsednički kandidat prisustvuje radu organa za sprovođenje izbornog procesa.

Radulović se bunio, ali je napustio salu, tako da je sednica nastavljena.

Nakon burne sednice, RIK je od nekoliko predloga usvojio onaj kojim je proglasio kandidaturu grupe gradjana “Ljubiša Preletačević Beli – Beli samo jako”.

Time je lista kandidata za predsedničke izbore zaokružena na 11 kandidata.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker