INCIDENT NA PROTESTU U BEOGRADU: Održan deseti protest “1 od 5 miliona”, botovi kamenjem gađali građane koji su učestvovali u protestu (VIDEO)

Protest pod sloganom “Jedan od pet miliona” održan je i sinoć ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a učesnici su posle govora pisca Marka Vidojkovića, krenuli u šetnju centralnim beogradskim ulicama.

Foto: Screenshot N1

Protestna povorka prošla je ulicama Vasinom, Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom do zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) gde je održan kraći performans.

Studenti Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Saobraćajnog i Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Visoke škole elektrotehnike i računarstva i Pravnog fakulteta su pod parolom “Budite(se) studenti #Jedan od pet miliona”, organizovano su došetali na protest od studentskog doma “4. april” na Voždovcu.

Određen broj profesora nekoliko fakulteta Univerziteta u Beogradu, kulturnih radnika i advokata takođe je uputilo podršku građanima koji protestuju.

U trenutku dok je ekipa N1 snimala izveštaj o protestu “Jedan od pet miliona” u Beogradu, dogodio se manji incident kada je prema mestu na kojem su se nalazili doleteo deo keramičke pločice.

Reporter nije video kada je predmet proleteo pored njega, na snimku se čulo kako se razbija o tlo, a očevici su za N1 rekli da je bilo više kamenja koje je bačeno u pravcu mesta odakle su izveštavali.

Niko iz ekipe nije povređen, ali su jednako ugroženi bili i prolaznici koji su učestvovali u protestu. Jedna od građanki kaže da je pogođena kamenom.

Pogođeni pločicom bili su još neki građani, koji su se nalazili u neposrednoj blizini.

Protesti se četvrtkom, petkom i subotom održavaju i u drugim većim gradovima u Srbiji, među kojima su Niš, Novi Sad, Kragujevac, Čačak, Smederevo, Negotin, Šabac, Trstenik, Kruševac, Vranje, Subotica, Pančevo, Užice, Gornji Milanovac…

(tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker