POKVARENO, KORUMPIRANO I NEPRAVEDNO: Obećali da će da vrate oteto dete, pa pregazili obećanje (VIDEO)

Najveći strah svakog roditelja jeste strah da bi u bilo kom slučaju mogli da ostanu bez deteta. Upravo taj strah postao je stvarnost za ratnog veterana Željka Topavlovića i njegovu suprugu Elenku Hlipec iz sela Aljudovo, opština Malo Crniće.

Screenshot/Youtube

29. oktobra Željku i Elenki, socijalne radnice su, uz pomoć policije koja je držala oca, a bratu naložila da bude u sobi, uzele dete sa šolje u kupatilu i sa njim se trčeći uputile prema kolima. Majci su rekle da samo „žele da vide dete i da mu daju igračku“. Dete je direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću, Dijana Mirković, istog dana predala hraniteljskoj porodici Paunović u selu Mirijevo, opština Žabari, na „čuvanje“, uz mesečnu nadoknadu od blizu 50.000 dinara. Da ironija ovog košmara bude veća, roditelji su sudskim rešenjem obavezani da uplaćuju 1.000 dinara do 15. u mesecu na ime izdržavanja deteta, što im je jedino „pravo“ koje je ostalo.

„Interesovanje“ Centra za socijalni rad Malo Crniće za dete porodice Topalović-Hlipec, započelo je prijavom patronažne službe da su uslovi u kojima dete odrasta, nezadovoljavajući.

U sudskoj presudi, kojom je roditeljima delimično oduzeto roditeljsko pravo, sud se poziva na navode centra za socijalni rad, kako je „kuća prljava, sudovi neoprani, dete musavo“. Navode da su dete redovno vodili kod lekara (centar je zatražio, jer je dete mršavo), ali da „nisu slušali preporuke lekara“, a to je bilo da dete ima 6 obroka dnevno.

Direktorka Centra za socijalni rad u Malom Crniću, Dijana Mirković/Foto: Screenshot Facebook

Nakon našeg pisanja da je Centar za socijalni rad Malo Crniće zbog siromaštva oduzeo dete od roditelja, reagovao je zaštitnik građana Zoran Pašalić koji je 2. novembra pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Sredinom novembra Centar za socijalni rad Malo Crniće obratio se našoj redakciji sa zahtevom da obustavimo medijsku hajku koju smo pokrenuli protiv njih, u zamenu, obećali su da će 8. decembra za kada je bilo zakazano ročište u Osnovnom sudu u Požarevcu, sud da vrati dete porodici Topavlović-Hlipec, jer je dete oduzeto na osnovu presude Osnovnog suda u Požarevcu koja je doneta zbog nesavesnog vršenja roditeljskog prava u dužem periodu, te da je povratak deteta moguć, jer je doneta privremena, ne trajna odluka.

Međutim, 8. decembra na zakazanom ročištu u Osnovnom sudu u Požarevcu, nije se pojavio ni sudija Dragana Puklin niti bilo ko iz Centra za socijalni rad Malo Crniće niti je iko obavestio porodicu Topavlović-Hlipec da je suđenje odloženo tek za 24. februar.

Umesto da održe dato obećanje kao što smo mi ispoštovali njihov zahtev, oni su odabrali medijski rat.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker