Gradištanski poljoprivrednici na poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Poljoprivrednici opštine Veliko Gradište i ove godine  posetili Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Foto: SOVG

Opština Veliko Gradište je, kao i ranijih godina, u nedelju 21. maja, organizovala odlazak 150 poljoprivrednika na 85. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Pored prevoza, za poljoprivrednike su bile obezbeđene i ulaznice za sajam.

Raznovrsna sajamska ponuda izazvala je veliko interesovanje, a posetiocima je najaktuelnija bila poljoprivredna mehanizacija gde su, pored svih izloženih mašina, imali prilike da vide i najskuplju – samohodnu 3+1 mašinu Imperator 3.0, jedinu mašinu u svetu koja može da se koristi za rasturanje mineralnog đubriva, mapiranje azota u biljkama i sejanje dodatih ozimih useva. Ova mašina, vredna 300.000 evra, prodata je na sajmu IMT, uz podršku indijske kompanije TAFE koja je izložila prototip traktora čija će proizvodnja tek početi.

Poljoprivrednici su se informisali o ponudama kako bi se odlučili za kupovinu. Zanimale su ih drljače, prikolice za voćarstvo, klasične prikolice i slično. Interesantna je bila i izložba stoke u svim kategorijama – goveda Simentalske rase, junice holštajn-frizijske rase, zatim svinje, ovce najviše virtemberg i il de frans, ali i naše stare rase svrljiška i sjenička pramenka. Izložen je bio i veliki broj sitnih životinja. Takođe, pažnju posetilaca privukli su i mali proizvođači piva proizvedenog na zanatski način.

Foto: SOVG

Na sajmu su bile prisutne i banke i osiguravajuće lizing kuće sa kojima su poljoprivrednici mogli da potpišu ugovor za kreditiranje kupovine mehanizacije.

Glavna premija u poklon igri ove godine bio je traktor “Belarus 622“ sa rotofrezom i „John Deere 5045d“.

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker