PARAZITSKA VLAST NE MARI ZA GRAĐANE: Evo koliko često se radi tehnički pregled u inostranstvu, a koliko u Srbiji (TABELA)

Kada je pre neki dan stigla vest o tome da će ubuduće vlasnici vozila koja su starija od 15 godina morati na svakih 6 meseci da idu na tehnički pregled, mnogi od nas su bili u šoku, ali mnogi su jednostavno slegli ramenima i rekli „ništa novo, još jedan način da nam uzmu novac“. I to je, naravno, suština ovog novog propisa.

Foto: Ilustracija

Jer, kako drukčije protumačiti ovako suludu formulaciju da je problem baš sa automobilima koji su stariji od 15 godina?! Svako ko ima auto i ko se makar malo razume u četvorotočkaše, zna da stanje automobila često nema veze sa tim koje je godište. Neko ko voli i pazi svoj auto, redovno ga sređuje i drži u garaži verovatno ima bolji automobil od nekoga ko to ne čini, čak i da je auto onog prvog star 20, a ovog drugog vlasnika star 5 ili 10 godina. Dakle, već u startu ovaj propis predstavlja glupost…

Problem je što je državni budžet očigledno prazan i sada se od strane SNS-a smišljaju načini da se isti nekako napuni. Nema drugog objašnjenja.

Više od 30 posto vozila u našoj zemlji je starije od 15 godina, tako da će svi novi troškovi koji će se uplaćivati za drugi tehnički pregled doneti lepu svotu državnom budžetu. Ne i državi, naravno, pošto pretpostavljamo da će taj novac pojesti neko od naprednjaka.

Na fotografiji ispod možete da vidite kako je ovo uređeno u nekim drugim državama.

Kao što možete da vidite, u Brazilu ni ne postoje tehnički pregledi, dok se u Australiji rade samo pri promeni vlasništva nad vozilom. Sjedinjene Države ga primenjuju još samo u nekim državama, jer su istraživanja jasno pokazala da tehnički pregled i bezbenost vozila nemaju veze jedno sa drugim!

Što je jasno ko dan: kao da vozači koji to žele neće moći da „prevare“ i na drugom tehničkom pregledu tokom godine, kao što su i do sada radili na ovom jednom.

To, naravno, može da shvati svako ko hoće, ali SNS, naravno, više intresuju naše pare.

Ukoliko mislite da ova sramna praksa ne treba da bude uvedena u Srbiji, niste jedini. Već je pokrenuta online peticija protiv ove gluposti i, ako želite, možete je naći i potpisati na linku ispod.

https://www.peticije24.com/ukidanje_duplog_tehnickog_pregleda_za_vozila_starija_od_15_god

(Gerila)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker