Vladimir Orlić novi direktor BIA

Na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, data je saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Foto: Tanjug

Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije u skladu sa Zakonom o osnovama uređenja službi bezbednosti Republike Srbije, saopšteno je nakon sednice Saveta, piše Insajder.

Sednicom je, kako je nevedeno, predsedavao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a na njoj je razmatrana aktuelna bezbednosna situacija u regionu sa posebnim osvrtom na stanje u Republici Srbiji.

KO JE VLADIMIR ORLIĆ

Vladimir Orlić je član Srpske napredne stranke od 2008. godine i u njoj je uglavnom bio zadužen za poslove koji se tiču informisanja, medija i organizacije. Bio je predsednik Saveta za informisanje Opštinskog odbora SNS na Čukarici i Gradskog odbora SNS Beograd više puta, a potom i za potpredsednika SNS-a, piše Danas.

Za narodnog poslanika sa liste koju je predvodila SNS biran je četiri puta. Paralelno sa usponom na stranačkoj lestvici, beležio je uspon i na skupštinskoj, od običnog poslanika, preko zamenika šefa poslaničke grupe SNS, potpredsednika skupštine, do predsednika parlamenta i trećeg čoveka po funkciji u Srbiji.

BIRN je 2018. objavio dokumentaciju koja pokazuje da je inspekcija Ministarstva prosvete angažovanje Orlića i Aleksandra Martinovića kao predavača u Višoj medicinskoj školi u Ćupriji ocenila nezakonitim. Orlić je u maju 2020, u gostovanju na TV N1, negirao da je zaposlen u toj školi, ali je BIRN sutradan objavio dokumentaciju koja pokazuje da je on bio angažovan kao predavač na master studijama za školsku 2019/20 godinu.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije, održanoj početkom avgusta 2022, izabran je za predsednika parlamenta. Na ovoj funkciji bio je do raspisivanja parlamentarnih izbora u novembru 2023. godine.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker