NI ZATVARANJE NE POMAŽE: Broj zaraženih i umrlih naglo skočio u Austriji – lokdaun produžen

U Austriji je, nakon više dana smanjenog broja novoobolelih od korona virusa, broj zaraženih ponovo počeo da raste i prešao 10.000.

Foto: Ronald Zak/AP

U poslednja 24 sata registrovano je 10.367 novozaraženih, a poređenja radi prošle srede bilo ih je 15.365. Takođe preminula je 61 osoba zaražena korona virusom.

Na bolničkim odeljenjima, broj pacijenata obolelih od koron virusa opao je na 89, dok je na odeljenjima intenzivne nege broj pacijenata porastao za sedam i sada je 649.

Inače u bolnicama širom Austrije trenutno se nalazi 3.376 kovid pacijenata.

Austrija se nalazi već nedelju i po u lokdaunu, a usledilo je blago smanjenje broja novozaraženih što bi moglo ugroziti planove za ukidanje lokdauna do 12. decembra za nevakcinisane i izlečene.

Lokdaun u Austriji službeno je produžen do 11. decembra, kako je i planirano zbog velikog broja zaraženih novim tipom koronavirusa.

Austrijski parlament potpisao je u utorak produženje četvrtog nacionalnog karantina u zemlji zbog pandemije, koji je počeo 22. novembra, objavila je austrijska novinska agencija.

Prema novoj odluci prodavnice sa osnovnim potrepštinama, koje su do sada radile do 21, do 11. decembra radit će do 19 sati.

Vlada je uvela nove mere zbog porasta smrtnih slučajeva. Bolnice u teško pogođenim regijama upozorile su da jedinice intenzivne nege dostižu kapacitet.

Ljudi mogu napustiti svoje domove samo iz određenih razloga, uključujući kupovinu namirnica, odlazak kod doktora ili vežbanje.

Dnevni centri i škole ostali su otvoreni za one kojima su potrebni, ali su roditelji zamoljeni da decu zadrže kod kuće ako je to moguće.

Šta će se dogoditi nakon 11. decembra zavisiće od situaciji u tom trenutku. Međutim, zvaničnici su naveli da će ograničenja ostati na snazi za nevakcinisane građane do daljnje.

Austrija ima relativno nisku stopu vakcinacije za Zapadnu Evropu, sa nešto manje od 67 posto stanovništva koje je potpuno vakcinisano.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker