FUNKCIONERI I POLITIČARI RADO IDU U ADVOKATE: Načelnik gradske uprave Požarevac podneo ostavku

Načelnik gradske uprave Požarevac, Aleksansar Simonović pismenim putem podneo je ostavku na tu funkciju i napustio posao u gradskoj upravi.

Aleksandar Simonovć

Prema našim saznanjima na prvoj narednoj sednici Gradskog veća njemu će ostavka biti prihvaćena i ujedno će raspisati konkurs za to upražnjeno mesto u lokalnoj samoupravi. Do izbora novog načelnika gradske uprave tu funkciju će obavljati Simonovićeva zamenica Ivana Paunović.

Prema našim saznanjima iz bliskog okruženja, sada već bivšeg prvog čoveka gradse uprave, Simonović se nedavno upisao u registar advokata i novi posao biće mu u advokaturi vezan za privredno pravo.

Aleksanar Simonović je odlaskom u advokate potvrdio tezu da požarevački funkcioneri, sadašnji i bivši, kao i političari svoje radno angažovanje rado nastavljaju u advokaturi. Pre Simonovića još jedno zvučno ime sa požarevačke političke scene napustilo je svoje radno mesto u državnoj firmi i otisnulo se u advokatske vode. Naime, radi se o Mariji Simić lazarević glasnogovorniku Udruženja građana „Jasno i Glasno“, poznatoj po bezkompromisnom razotkrivanju gradskih afera i negativnosti u radu predstavnika lokalne samouprave i javnih preduzeća, koja je dala otkaz u požarevačkoj ispostavi fonda „PIO“, gde je radila kao pravnica i otišla u advokate.

Kako saznajemo, i bivši gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović namerava da nakon isteka mandata na mesto prvog čoveka grada svoj dalji poslovni angažman nađe u advokaturi.

Podsećamo, da je Miodrag Milosavljević koji je bio gradonačelnik Požarevca u periodu od 2008 do 2012. godine odmah nakon prestanka te funkcije otvorio advokatsku kancelariju i do današnjeg dana uspešno radi kao advokat. I bivši načelnik Braničevskog okruga, Goran S. Petrović nakon isteka mandata prvog čoveka okruga 2013. godine uhljebljenje je našao u advokaturi.

Doduše, on se i pre funkcije načelnika okruga bavio advokaturom, a dok je obavljao tu funkciju svoj advokatski posao je bio zamrzao i nakon isteka mandata ponovo otvorio svoju advokatsku kancelariju.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker