POLA GRADA SRUŠENO: Snažan zemljotres ponovo pogodio Hrvatsku, ima žrtava (VIDEO)

Snažan zemljotres pogodio je danas nešto posle 12 časova Hrvatsku. Gradonačelnik Petrinje potvrdio je da je u potresu poginulo jedna devojčica.

Seizmolog Krešimir Kuk rekao je da je današnji zemljotres sa epicentrom kod Petrinje „po oslobođenoj energiji tridesetak puta jači” od onoga koji je rušio u Zagrebu 22. marta, prenosi Beta.

Prve slike iz Petrinje su dramatične, grad je pun ruševina, prvi izveštaji pokazuju da ima povređenih i da je materijalna šteta velika. Mediji prenose da je u Petrinju kao pomoć poslata vojska.

Policija je pozvala građane da budu napolju i odmaknu se od građevina kojima preti urušavanje.

Današnji zemljotres je, prema podacima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra, bio magnitude 6,3, a prema hrvatskom seizmološkom zavodu, 6,2.

Kako javlja dopisnica Bete, današnji potres u Zagrebu se osetio jednako snažno kao onaj iz marta ove godine. Stanovnici Zagreba su uplašeni i uznemireni izašli iz svojih domova na ulicu. Veliki deo grada ostao je bez struje. Zemljotres je prouzrokovao i materijalnu štetu u Zagrebu.

Posle snažnog zemljotresa od 6,3 stepeni koji je u 12.20 sati pogodio središnji deo Hrvatske, usledili su naknadni potresi, od kojih je najsnažniji bio 4,5 stepeni, prenosi Tanjug.

Taj novi potres registrovan je u 13.34 sati, objavio je EMSC. Epicentar potresa bio je 14 kilometara od Siska, na dubini od dva kilometra.

“NIKO NE ZNA IMA LI JOŠ ŽRTAVA ZEMLJOTRESA”

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ponovo je danas došao u Petrinju, posle najjačeg potresa od 6,3 Rihtera, koji je načinio veliku štetu u tom gradu, a prema dosadašnjim informacijama poginula je jedna devojčica. Plenković je rekao da je deo vojske već stigao, a da će stići još jedan deo.

“Hitna pomoć i dodatno osoblje stiže iz Zagreba, GSS iz cele Hrvatske, civilna zaštita takođe. Svi ovamo dolaze. Poginula je jedna devojčica, ali još niko sa sigurnošću ne može reći ima li još žrtava. Dižemo sve”, rekao je Plenković, prenela je zagrebačka N1.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Kada su srpske izbeglice napustale Petrinju, hrvatski avioni su bombardovali kolonu. Izginulo je mnogo žena i dece. Kada je NATO bombardovao Srbiju, Hrvati su slavili po kafićima. Trebamo li ih mi sada žaliti? Daj Bože, da im ne ostane ni kamen na kamenu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker