RUDNIK “ZIĐIN” IPAK RADI: Na sajtu Ministarstva ispravljena izjava ministarke Mihajlović

Izjava ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović, da je zbog zaštite životne sredine Ziđinu u Boru zatvoren rudnik Jama, ispravljena je tokom jučerašnjeg dana nakon reakcije Borana koji su upućeni u dešavanja u tom rudniku.

Rudnik Bor

Na sajtu Ministarstva njena izjava je ispravljena, i glasi „da je inspekcija zabranila radove na više rudarskih objekata u Boru, nakon kontrolnih pregleda u kojim je proveravano da li su ispoštovani raniji nalozi inspekcije. “Prošle godine su inspektori izašli, a radovi su nastavljeni kao da inspekcija nije bila. Zato je inspekcija izašla ponovo, zabranila radove u rudniku Jama i oni neće moći da budu nastavljeni sve dok se uradi sve ono što je naloženo“ navedeno je na sajtu.

Nadležni inspektori su krajem marta kontrolisali rad kompanije “Ziđin Copper” naložili obustavu svih aktivnosti na izgradnji tri ventilciona i servisnog okna, kao i niskopa u rudniku Jama u Boru.

Na izjavu ministarke prethodno je reagovala predsednica Gradskog odbora Stranka Slobode i pravde u Boru Irena Živković, koja je podsetila da je izgradnja ventilacionih okna završena, što je kineski investitor proslavio vatrometom.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker