AUSTRIJA POPUŠTA: Izdata uredba o postepenom pokretanju privrede posle Uskrsa

U Austriji će od 14. aprila biti otvorene prodavnice građevinskog i baštenskog materijala, zalagaonice, prodavnice plemenitog metala.

Foto: EPA/Christian Bruna

Biće otvorene i sve druge radnje sa maksimalnom površinom do 400 kvadrata.

To je predviđeno uredbom, koju je izdao ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober, a koja se odnosi na postepeno ponovno pokretanje privrede, odnosno otavaranje radnji koje su zbog restriktivnih mera u borbi protiv korona virusa bile zavorene.

Prema toj uredbi, prodavnice će moći da rade od 7:40 do 19:00 časova.

Tržni centri i veće radnje ostaće zatvorene do maja, kako je ranije najavljeno u planu za postepeni povratak normalnosti.

Da bi velike radnje poštovale uredbu, odnosno da ne zaobiđu mere smanjenjem prodajnog prostora, uredba jasno ukazuje da su promene veličine prostora namenjenog za kupce posle 7. aprila zabranjene.

Za radnje koje će moći iduće nedelje da otvore svoja vrata za kupce važe posebne mere zaštite – zaposleni i kupci moraju nositi zaštitnu masku i moraju se pridržavati odstojanja od najmanje jednog metra.

Takođe postoji i ograničen broj kupaca, pošto je uredbom predviđeno da po kupcu mora biti na raspolaganju 20 kvadrata.

Nova uredba važiće do 30.aprila, nakon čega se očekuju nova otvaranja.

Austrija, posle značajnog smanjenja broja novoinficiranih, to jest smanjenje dnevne stope infekcije na ispod 3 odsto odlučila je da ponovo, postepeno, pokrene svoju privredu i vraća se polako normalnosti.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker