NOVO ZADUŽIVANJE OPŠTINE: U ponedeljak zaseda gradištanski parlament

Branislavka Šulović, predsednica Skupštine opštine Veliko Gradište, za ponedeljak 10. februar zakazala je 29. redovnu sednicu gradištanskog parlamenta.

Na dnevnom redu su rebalans budžeta i predlozi odluka o angažovanju eksterne revizije, zaduživanju opštine Veliko Gradište, tj. uzimanje novog kredita od 30 miliona dinara, kako bi se pred izbore asfaltirali pojedini putni pravci.

Nakon toga o izradi Plana detaljne regulacije turističkog kompleksa „Špic“ u opštini Veliko Gradište, zatim o usvajanju Plana detaljne regulacije infrastrukturnog koridora turističkog puta i pešačko-biciklističke staze duž obale Dunava i Srebrnog jezera, deonica plana detaljne regulacije Ram – Zatonje.

Odbornici će odlučivati o usvajanju Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, prenosu prava korišćenja nepokretnosti u svojini jedinice lokalne samouprave, kao i o izmenama i dopunama odluke o javnoj svojini opštine Veliko Gradište.

Na sednici će biti razmatrani predlozi rešenja o ukidanju svojstva javnog puta, o prestanku mandata opštinskom pravobraniocu i postavljanju novog, o razrešenju i imenovanju Opštinske izborne komisije, imenovanju Komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica, o usvajanju izveštaja o radu Opštinskog pravobranilaštva za 2019. godinu, o davanju saglasnosti na izmene i dopune programa poslovanja preduzeća JKP „Dunav Veliko Gradište“ za 2020. godinu, o davanju saglasnosti na poseban program o korišćenju sredstava iz budžeta opštine JKP „Dunav Veliko Gradište“ za 2020. godinu.

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o radu za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, JU „Sportski centar Veliko Gradište“, Doma zdravlja, Turističke organizacije, JU „Narodni muzej “, JU Kulturni centar „Vlastimir Pavlović Carevac“, Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, PU „Majski cvet“, Srednje škole „Miloje Vasić“, OŠ „Vuk Karadžić“ Majilovac i OŠ „Ivo Lola Ribar“ Veliko Gradište.

Biće reči i o davanju saglasnosti na izmene programa rada i finansijskog plana za 2020. godinu pomenutih ustanova, kao i o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Veliko Gradište.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker