NOVA OPASNOST: Evropa se sprema za udar uragana “Ema”! (VIDEO)

Hladan talas i snežne padavine poremetili su drumski i vazdušni saobraćaj širom Britanije, a irski mediji izveštavaju da su u Dablinu rasprodate skoro sve količine hleba, mleka i krompira u iščekivanju naleta oluje “Ema”.

Foto: EPA/NOAA

Temperatura se spustila na minus 12 stepeni Celzijusa. Ovo je jedan od najhladnijih dana za ovo doba godine u poslednje tri decenije.

Na stotine škola je zatvoreno, javni saobraćaj jedva funkcioniše, otkazano je na stotine letova, a i iz železnice su upozorili putnike na moguća kašnjenja.

Irski portali su objavili da je u supermarketima pomama za hlebom, mlekom i krompirom, kao i da su u pojedinim prodavnicima sve količine te robe prodate.

U Irskoj je objavljeno najviše, crveno upozorenje za pet oblasti u istočnom delu, uključujuć i Dablin, gde je tokom noći napadalo između pet i 10 centimetara snega.

Meteorolozi u Škotskoj najavljuju da se u višim delovima Škotske očekuje i do 40 centimetara snega, a u Irskoj se očekuju najveće snežne padavine od 1982. godine.

https://twitter.com/BOD80/status/968632631591137280

Zapadnom delu Engleske se iz Portugalije i Francuske očekuje i dolazak oluje “Ema” koja bi donela još snežnih padavina.

Od Baltika do Mediterana, Evropa je i dalje na udaru ledenog talasa iz Sibira, koji je od petka odneo najmanje 24 života, i to u Poljskoj, Francuskoj, Češkoj Republici, Rumuniji, Italiji i Estoniji.

Talas hladnoće britanski mediji nazivaju “Zver sa Istoka”, Holanđani “Sibirskim medvedom”, Šveđani “Snežnim topom”, dok je u Francuskoj poznat kao “Moskva-Pariz”.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker