MILIĆ ODREŠIO KESU: Još poklona za dvanaest mama i njihove novorođene bebe (FOTO)

Opština Veliko Gradište uvela je pomoć majkama porodiljama u vidu autosedišta za bebe i karte za besplatan parking u gradu pored, već dodeljivane, jednokratne novčane naknade. Tim povodom, predsednik opštine, Dragan Milić, organizovao je prijem za majke koji su rođenjem deteta ostvarile ovo pravo.

“Nema lepšeg dana nego kad imamo prijem ove vrste.“, rekao je predsednik opštine i čestitao roditeljima na prinovi. “Svakog prvog u mesecu organizovaćemo ovakav prijem. Opština jednokratne novčane naknade dodeljuje majkama za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara. Pored ovog, nezaposlene majke imaju pravo i na roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara. Od pre nekoliko meseci opredelili smo se da za svako novorođeno dete dodelimo auto sedište zbog bezbednosti u saobraćaju. Takođe, opština je, učenicima koji ispunjavaju uslove, obezbedila besplatnu užinu u školi i prevoz, kao i prevoz studentima jednom mesečno, a ovih dana podelićemo i stipendije. Na kraju školske godine nagrađujemo i najbolje na republičkim takmičarima vrednim vaučerima. Ovo je naša najbolja investicija i činićemo to i ubuduće koliko možemo.“

Milić je majke primito sa saradnicima – zamenikom, Slađanom Markovićem, direktorkom JKP “Dunav“, Ljubicom Mitić, i službenicom Centra za socijalni rad, Isidorom Perić, sa kojima im je uručio navedenu pomoć. Nju je ovog meseca primilo pet roditelja za prvo i sedmoro za drugo dete, a pet porodilja primilo je i dodatnu pomoć kao nezaposlene majke.

This slideshow requires JavaScript.

Odluka o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište sprovodi se od 2011. godine i do sada je nekoliko puta bila dopunjena.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker