GLAS NARODA GOLUBAC: Odgovor na hvalospeve dr Bobana Trifunovića

Nakon objavljenog odgovora dr Bobana Trifunovića na našem portalu, u vezi otvorenog pisma jednog člana Srpske napredne stranke iz Golupca, stigao je i odgovor grupe građana “Glas naroda” iz Golupca.

Odgovor grupe građana “Glas naroda” Golubac prenosimo u celosti:

– Poštovani građani Golupca, videli smo i pročitali neuspeli pokušaj dr Bobana Trifunovića da se opravda pred tekstom onog nesrećnog naprednjaka i pred javnošću za svoja (ne)dela.

Ne želimo nikako da ispadnemo naivni pa da progutamo terapiju koju nam je dr Boban prepisao. Nahvalio se čovek i pomislio da je to dovoljno. Kada pročitate Bobanov tekst i hvalospeve na njegov sopstveni račun zapitate se pa ko je ovde lud?

Pa da počnemo…

Prvo, kaže dr Boban „od prvih višestranačkih izbora prošlo je dosta godina“. I, gle čuda, u tih 20 godina Boban je stalno na vlasti! I kako to, samo se zapitajte kako je to moguće? Kakva je ideologija ovog čoveka? Jel ima neki svoj stav, karakter, ličnost, moralnu odgovornost, neku težinu u izjavama? Ma ne, on pravi koaliciju sa svima, DS, SPS, SRS, G17, SPO, Karići, partizani, četnici…bude šef DSS-a, preleti u SNS, sve mu orjentacije odgovaraju, nebitno, bitno je da je Boban na vlasti. O kakvim to „idejama i doslednosti” ti govoriš kada ti je jedina ideja da se dokopaš vlasti a jedino si dosledan u tome da se napaseš opštinskih jasala! Kažeš da si okružen “poštenim I stručnim ljudima”, a pozicija i opozicija pa i građani znaju da su to ljudi koji su spremni na najgora moguća ponižavanja kako bi zadržali svoje pozicije, jednom rečju, Nebojša Mijović sa njima briše patos. U Srpskoj naprednoj stranci nikada niste bili prihvaćeni niti ćete to biti. Toliko.

Dalje, u kojim si ti to resorima napravio napredak u opštini Golubac? Evo otkrićemo građanima Golupca, ni u jednom! Bobane Trifunovicu, ti si građane Golupca koštao čitavo bogatsvo (znamo kolika je bila sudska odšteta za tvoje nesavesne i nepromišljene poteze, a ona se meri u milionima) a za njih nisi uradio ama baš ništa! Iskoristio si samo lojalnost jednog malog dela građanstva da se dokopaš vlasti. Da si pokazao određene kvalitete i napredak ne bi stalno bio na kako kažeš „800 glasova“. Te glasove si kupovao maltretiranjem ovog jadnog naroda kojem ne znamo kako imaš obraza da izađeš na oči sa onakvim tekstom. Broj glasova ti se uvek merio brojem ličnih pacijenata. Inače, odmah da ti kažemo, tih 800 glasova više nemaš.

Dalje, kažeš Bobane „pre 6 godina pomogli smo da opština izađe iz jedne teške situacije“. Pa ovo je tragikomedija. Ova rečenica navodi na smeh i ujedno budi bes kod normalnih ljudi! Pa čoveče ti si sadašnjem predsedniku opštine Golubac Nebojši Mijoviću bio poslednja opcija kao koalicioni partner. Jeste bio raskol u DS-u ali su obojici lidera u te dve struje DS-a od strane Nebojše Mijovića nuđene opcije za saradnju. Ta dvojica su bili makar dosledni svojim ideologijama i nisu prišli SNS-u. A šta si ti uradio Bobane Trifunoviću, pa na prvi signal SNS-a si prodao sve, i ideju i doslednost i poštenje i sve ono što tako licemerno a tako olako stavljaš na papir u svom tekstu. I hajde sada da pitamo opštinu ili podrazumeva se građane opštine Golubac, kako si ti to pomogao opštini da izađe iz teške situacije? Pa nismo mi slepi i blesavi! Uvalio si se u vlast Bobane Trifunoviću! Nema tu ideje, ideologije, samo puka korist!

Što se tiče vašeg hvalisanja Bobane Trifunoviću vezanih za radove I investicije u opštini Golubac u poslednjih 5 godina:

  1. Tvrđava-Sve konkretizovano I započeto u vreme prethodne vlasti.
  2. Otvorena fabrika gde se žene izrabljuju po 12 sati za 20 i kusur hiljade dinara.
  3. Kažeš „Vatrogasna stanica” a to je zapravo Dobrovoljno vatrogasno društvo kratkog veka, tačnije koliko para u opštinskom budžetu toliko će I da potraje. Velika je to razlika! Ne obmanjuj javnost!
  4. Šetno biciklistička staza-isto projekat iz prethodne vlasti.
  5. Kažeš „Nајlepši fudbalski teren u Srbiji“ – U toku je prikupljanje materijalnih dokaza za krivičnu prijavu o nenamenskom trošenju novca u visini od nekoliko desetina miliona dinara (to ne zastareva).
  6. Gimnazija u Golupcu-koliko ima učenika? Roditelji ucenjeni, deca plaču, tuga…
  7. Hvališ se novim uređajima u Domu zdravlja a zaboravljaš da je 21 vek. Šta treba, da nas lečiš pijavicama i komovicom? Uostalom taj novac za aparate ti je obezbedio narod a ti si ga samo potrošio.
  8. Zameraš ljudima što se potpisuju anonimno a pucate na sve što se mrda. Da li treba još nečiji život i porodicu da uništite? Ti to Bobane najbolje znaš.

U većini prethodno navedenih „investicija” jedva da možemo da nađemo I učešće Nebojše Mijovića a kamoli tvoje učešće Bobane Trifunoviću.

Da se osvrnemo na tvoju izjavu „Dom zdravlja Golubac je moja druga kuća“. Pa stvarno ne znamo ni da li ovo da komentarišemo. Pa ti si to Dom zdravlja prisvojio? Ma ne, ovaj apsurd nećemo komentarisati.

Jedan visoko obrazovani čovek u ozbiljnim godinama ne bi smeo da dozvoli sebi ovoliko nebuloznih izjava. Trudili smo se da konkretno odgovorimo samo na izjave u tekstu objavljenom od strane Bobana Trifunovića. Nismo želeli da širimo ali molimo Bobana Trifunovića da makar malo razmisli pre nego što nešto napiše, sledeći put ćemo biti mnogo oštriji, idemo u centar! Da jednom kažemo ovom jadnom narodu koliko si nas ti bezobrazno koštao. U svakom smislu. U tih 20 godina – , poručili su iz grupe građana “Glas naroda”.

(Grupa građana “Glas naroda” Golubac)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker