ZIMSKE PRIPREME: Uređenje bujičnih kanala u gradištanskim naseljima (FOTO)

U opštini Veliko Gradište teku pripreme za zimski period pa su, između ostalog, izvedeni i radovi na bujičnim vodotocima koji su meštanima stvarali probleme tokom obilnih kiša ove godine.

Foto: Promo

Nekoliko takvih lokacija obišao je danas predsednik opštine, Dragan Milić, sa svojim saradnicima.

U Topolovniku vršene su intervencije na bujičaru Veliki izvor, Valja mare i Karalovac, u ukupnoj dužini oko 1.100 metara, a ostaje još da se, radi zaštite, izgradi zid oko fudbalskog igrališta. U Kumanu regulisani su bujičari Dobre vode i Glibovac u ukupnoj dužini od oko 1.200 metara kao i kanal ispod sela u dužini od oko 250 metara dok će se u narednom periodu izvršiti prokopavanje ispod mosta na magistralnom putu. U Đurakovo-Popovac regulisan je potok u dužini od 500 metara. U Pečanici regulisano je 350 metara kanala, a u Doljašnici se završavaju radovi u dužini od 400 metara.

Ovim radovima do sada je obuhvaćeno ukupno 3.800 metara bujičnih kanala što će uveliko sprečiti poplave i uticati na bezbednost stanovnika ovih naselja i njihove imovine. U narednom periodu biće nastavljene i preostale intervencije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker