LEGALNI LOPOVI: Kupili ste merni sat, platili priključak i kabal do bandere, EPS vam sada sve to oduzima bez naknade!

Preduzeće EPS Distribucija saopštilo je da će u skladu sa Zakonom o energetici od svih korisnika preuzeti merne uređaje, merno-razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u merno razvodnim ormanima.

Ilustracija

Ugovor o preuzimanju može da potpiše zakonski korisnik sistema ili osoba kojoj je on izdao važeće zakonsko punomoćje.

Dodaje se da će EPS Distribucija preuzeti i obavezu održavanja preuzete opreme.

Korisnici sistema nemaju nikakve troškove u vezi sa preuzimanjem, a EPS Distribucija urediće uslove preuzimanja ugovorom u skladu sa Zakonom o energetici.

Kako se navodi, obaveštenje i ugovor u dva primerka su dostavljeni korisnicima sistema na adresu na koju im se šalje i račun za električnu energiju.

Jedan potpisan primerak ugovora potrebno je vratiti nadležnom ogranku EPS Distribucije u roku od osam dana na adresu koja je naznačena u obaveštenju.

EPS Distribucija navodi da ukoliko korisnici sistema ne potpišu ugovor o preuzimanju, ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje te opreme i mernih uređaja, što znači i da će snositi sve buduće troškove njihovog održavanja.

Preuzimanje mernih uređaja i ostale opreme ne znači i istovremenu zamenu postojećih mernih uređaja.

Naglašeno je da će se njihova zamena raditi u skladu sa postojećim zakonskim propisima.

Od ukupno 3,68 miliona mernih mesta, EPS Distribucija je do sada preuzela opremu i merne uređaje na oko 600.000 mernih mesta.

U fazi koja je započeta sada, na distributivnom području Beograda merni uređaji i ostala navedena oprema biće preuzeti od 163.280 korisnika.

Na distributivnom području Novog Sada 168.610, na području Kralјeva 163.670, Niša 104.260 i na području Kragujevca 50.180.

(Tpknews.com/Nova ekonomija)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker