KO PISNE IDE U ZATVOR…: Skupština Srbije usvojila Vučićev zakon o diskriminaciji!

Skupština Srbije je danas usvojila Zakon o rodnoj ravnopravnosti. Zakon koji guši slobodu govora i zavodi radikalno neo-marskističku ideologiju roda, nazvan cinično zakon o zabrani diskriminacije.

Foto: EPA

Ovim pravnim aktom biće diskriminisani svi građani koji ne ispunjavaju autoritarne propise o političkoj korektnosti.

Suština izmena i dopuna Zakona o zabrani diskriminacije, kako je ranije rečeno na sednici nadležnog odbora, odnosi se na razbijanje “predrasuda” koji se zasnivaju na rasi, boji kože, nacionalnoj pripadnosti, jeziku, verskom poreklu, polu, seksualnoj orijentaciji i invaliditetu.

Nije jasno šta je po kome predrasuda, pa je pojam sada otvoren za tumačenje, onima koji kontrolišu sudstvo.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti podrazumeva jednaka prava, odgovornosti i mogućnosti, ravnomerno učešće i uravnoteženu zastupljenost žena i muškaraca u svim oblastima društvenog života, jednake mogućnosti za ostvarivanje prava i sloboda, kao i ostvarivanje jednake koristi od rezultata rada, naveli su predlagači, iako i bez njega svi građani Srbije imaju jednaka prava.

Ostaje mnogo nepoznanica kako će se sprovesti “uravnotežena” zastupljenost, pa tako nije poznato da li će se ujednačiti zastupljenost žena u rudnicima i na poslovima opasnim za život, i da li će se u manekenstvu (gde žene imaju primat) sprovesti pozitivna diskrimiancija muškaraca.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker